Διατηρείται ανοδικά η Ευρώπη

Με την προσδοκία και μόνο ότι τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ θα είναι θετικά, οι ευρωπαϊκές αγορές διευρύνουν τα κέρδη τους, σε μια συνεδρίαση με χαμηλό αγοραστικό ενδιαφέρον, ελλείψει και των ειδήσεων από τη Βρετανία, λόγω αργίας.

Τα στοιχεία των πωλήσεων νέων κατοικιών... στις ΗΠΑ, τα οποία μάλιστα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, είναι αυτά που δείχνουν την άνοδο στους δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών, ελλείψει σημαντικών εγχώριων ειδήσεων. Το χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι κλειστό λόγω αργίας.

Υψηλά κέρδη καταγράφουν κυρίως οι εταιρίες οι οποίες στηρίζουν την αύξηση των μεγεθών τους, στην πώληση των προϊόντων στη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως.

Η γερμανική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων BMW, σημειώνει κέρδη κατά 1,8%, ενώ και η Bayer καταγράφει άνοδο 2,1%, καθώς στηρίζει το ένα τρίτο των πωλήσεών της στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Ανοδικά κινήθηκε και η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, Volkswagen, αλλά και η Fiat, η οποία ενισχύεται κατά 3,1% εν μέσω προσδοκιών ότι η ιταλική εταιρία θα κατορθώσει σύντομα να βρει λύση στο οικονομικό της αδιέξοδο.

Αντίθετα, η KarstadtQuelle υποχωρεί κατά 4,4%, καθώς η γερμανική εταιρία πωλήσεων λιανικής ανακοίνωσε ότι περιμένει τις πωλήσεις της να μειωθούν κατά 3% αυτό το έτος.

Πτωτικά κινείται για άλλη μια φορά και η μετοχή της Vivendi Universal, εξαιτίας νέων ανησυχιών για τη δυνατότητα αποπληρωμής των υψηλών χρεών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v