Αναπτυξιακές ανησυχίες ”πιέζουν” την Ευρώπη

Σε αρνητικό έδαφος ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Τετάρτης οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, επηρεασμένες από το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης των ΗΠΑ, και αναμένοντας τον δείκτη Ifo της Γερμανίας που σύμφωνα με τους αναλυτές έχει υποχωρήσει για τρίτο συνεχή μήνα. Ο κλάδος τεχνολογίας παράλληλα, πιέζει τους δείκτες.

Υποτονικό το άνοιγμα στην Ευρώπη με τους κυριότερους δείκτες να υποχωρούν, καθώς οι ανησυχίες για την ανάπτυξη τόσο της ευρωπαϊκής, όσο και της αμερικανικής οικονομίας εντείνονται.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 1,54% στις 3512,11 μονάδες, ενώ και ο DAX ακολουθεί ανάλογη πορεία κατά 1,22% στις 3804,47 μονάδες.

Προβληματισμός επικρατεί, άλλωστε, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στους κύκλους των επενδυτών όσον αφορά στην πορεία των ευρωπαϊκών αγορών στις σημερινές συνεδριάσεις, καθώς στον χθεσινό δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης των ΗΠΑ, έρχεται να προστεθεί σήμερα και αυτός της γερμανικής επιχειρηματικής εμπιστοσύνης (IFO) Αυγούστου που αναμένεται να έχει κινηθεί πτωτικά για τρίτο συνεχή μήνα, εγείροντας ανησυχίες για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Σε επίπεδο μετοχών και κλάδων, αυτός της τεχνολογίας αναμένεται να διαμορφώσει την τάση, με τις μετοχές εταιριών όπως οι Alcatel και η καναδική Nortel –που ανακοίνωσε απολύσεις του 17% του προσωπικού της και μειωμένες προβλέψεις για το γ’ τρίμηνο- να κινούνται πτωτικά.

Πτωτικά, αναμένεται να κινηθεί και η μετοχή της Royal Philips Electronics, η οποία υποχώρησε χθες στη Wall κατά 3,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v