Μικτό ξεκίνημα στην Ευρώπη λόγω... πετρελαίου

Μικτό το ξεκίνημα στις ευρωαγορές το πρωί της Τρίτης με τους επενδυτές να τελούν σε σύγχυση καθώς από τη μία ανεβαίνουν οι μετοχές πετρελαϊκών εταιριών, από την άλλη τους ανησυχεί η αύξηση των τιμών πετρελαίου. Οι αναλυτές εφιστούν την προσοχή στο δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης των ΗΠΑ που αναμένεται το μεσημέρι.

Μικτό το ξεκίνημα των ευρωαγορών, που τελούν σε σύγχυση λόγω των εξελίξεων που αναμένονται στη διεθνή οικονομία από την άνοδο των πετρελαϊκών τιμών.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,12%, τάση που ακολουθεί και ο λονδρέζικος FTSE κατά 0,24%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,79% πλησιάζοντας τις 3498,75 μονάδες.

Με το βλέμμα στραμμένο στην πορεία των πετρελαϊκών μετοχών, και κυρίως των BP και Shell, είναι άλλωστε οι αναλυτές όσον αφορά στις συνεδριάσεις της Τρίτης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η ανοδική τάση των τιμών του πετρελαίου, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ένταση των φημών για αμερικανική επίθεση στο Ιράκ, από τη μία εκτοξεύει τις μετοχές πετρελαϊκών εταιριών –τονίζουν οι αναλυτές-, από την άλλη δημιουργεί ανησυχία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, κάνοντας τους επενδυτές εσωστρεφείς και επιφυλακτικούς ως προς τις κεφαλαιαγορές.

Σε επίπεδο μετοχών, ανοδικά αναμένεται να κινηθεί η μετοχή της Unaxis Holding, της τρίτης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρίας ημιαγωγών, καθώς ανακοίνωσε χαμηλότερες του αναμενόμενου ζημίες για το α’ εξάμηνο του έτους.

Όσον αφορά στο αναμενόμενο ”μούδιασμα” των επενδυτών που σχετίζεται με την πορεία της αμερικανικής και παγκόσμιας οικονομίας, οι αναλυτές παραπέμπουν στην ανακοίνωση αργά το μεσημέρι, του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, που θα διαμορφώσει και το κλίμα στις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v