Το πετρέλαιο ωθεί σε άνοδο τις ευρωαγορές

Με ουσιαστικά κέρδη συνεχίζουν τη συνεδρίαση οι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι ανησυχίες για επίθεση των ΗΠΑ κατά του Ιράκ ωθούν ανοδικά τις τιμές του μαύρου χρυσού, όπως και τις μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου.

Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου να οδηγούν την άνοδο, ύστερα από την ενίσχυση των φόβων ότι οι ΗΠΑ θα επιτεθούν κατά του Ιράκ.

Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου, συμπεριλαμβανομένων και των Alfred McAlpine και Lafarge, καθώς η βρετανική κατασκευάστρια εταιρία σπιτιών Persimmon ανακοίνωσε ότι οι προοπτικές στην αγορά είναι θετικές.

Η Lafarge καταγράφει άνοδο της τάξης του 2,6%, ενώ αντίστοιχα είναι και τα κέρδη των Persimmon και Alfred McAlpine. Ανοδικά κινείται και η μετοχή της ΒΡ, η οποία κερδίζει πάνω από το 1%, όπως και η Royal Dutch/Shell.

Εντυπωσιακά κέρδη που άγγιξαν και το 19%, καταγράφει η μετοχή της British Energy, εν μέσω προσδοκιών ότι η βρετανική κυβέρνηση θα βοηθήσει την ενεργειακή εταιρία της χώρας.

Την ανοδική πορεία των δεικτών δεν φαίνεται να επηρεάζει, προς το παρόν τουλάχιστον, η αρνητική ανακοίνωση της οργάνωσης εξαγωγών της Γερμανίας, BGA, σχετικά με τις εκτιμήσεις της για μηδενική ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας αυτό το έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v