Οι πετρελαϊκές εταιρίες ώθησαν την Ευρώπη

Mε κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι ευρωαγορές, λόγω της ανόδου των πετρελαϊκών μετοχών, αλλά και από τα ευχάριστα μακροοικονομικά νέα των ΗΠΑ, για τις παραγγελίες των διαρκών αγαθών, ενώ η ανακοίνωση της πτώσης του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης επηρέασε αρνητικά κυρίως το Λονδίνο.

Χαμόγελα για τους επενδυτές στις ευρωαγορές ύστερα από την άνοδο που σημείωσαν, λόγω των θετικών νέων από τις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, αλλά και την άνοδο των πετρελαϊκών μετοχών, που συμπαρέσυραν τους δείκτες υψηλότερα.

Αξίζει εν τούτοις να αναφερθεί πως τα αρχικά κέρδη, τουλάχιστον στη Βρετανία, ”ψαλιδίστηκαν” ελαφρώς ύστερα από την είδηση της πτώσης του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, χωρίς να επηρεάσουν ιδιαίτερα την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι τίτλοι των πετρελαϊκών εταιριών, με προεξέχουσες τις BP και Shell, ενώ και οι μετοχές των εταιριών ποτοποιίας ενίσχυσαν τον δείκτη.

Στη Γαλλία οι τεχνολογικές και τηλεπικοινωνιακές μετοχές οδήγησαν το ράλι, ενώ σημαντικά ενισχύθηκαν και οι τίτλοι της TotalFinaElf.

Στη Γερμανία οι επενδυτές άντλησαν δυνάμεις από τα θετικά macro νέα και την ταυτόχρονη έλλειψη αρνητικών εταιρικών, αφού αυτή την ώρα ο δείκτης DAX κινείται θετικά κατά 2,31%, διαμορφούμενος στις 3.871 μονάδες.

Στις 4.449 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Λονδίνο, με τον FTSE 100 να κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 1,36%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 2,86%, διαμορφούμενος στις 3.570 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v