Με υψηλές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν τη συνεδρίαση οι ευρωαγορές, καθώς δεν κατόρθωσαν να ξεπεράσουν το αρνητικό κλίμα από τις απογοητευτικές ανακοινώσεις των ασφαλιστικών Swiss Re και Munich Re.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα των ασφαλιστικών Swiss Re και Munich Re αλλά και οι αρνητικές προβλέψεις τους για το έτος, οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες τις ευρωπαϊκές αγορές.

Ιδιαίτερα επλήγη η μετοχή της Swiss Re, η οποία υποχώρησε κατά 12%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου υποχώρησαν στα 118 εκατ. ελβετικά φράγκα από το ποσό των 1,35 δισ. φράγκων του προηγουμένου έτους.

Επιπλέον, ο ασφαλιστικός όμιλος ανακοίνωσε πως οι συνθήκες της αγοράς θα βελτιωθούν στο δεύτερο εξάμηνο, προσθέτοντας ωστόσο πως εάν οι αγορές υποχωρήσουν στο επίπεδο του Ιουνίου, αυτό θα έχει επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα.

Χαμηλότερα κατά 5,7% έκλεισε και η μετοχή της Munich Re, ύστερα από την ανακοίνωση ζημιών 383 εκατ. ευρώ. Πτώση σημείωσε και η Allianz κατά 5%, καθώς ανακοίνωσε ότι οι ζημίες του ομίλου ύστερα από τις πλημμύρες της Κεντρικής Ευρώπης θα ανέλθουν στα 550 εκατ. ευρώ.

Η γαλλική Axa υποχώρησε κατά 7%, η σουηδική Skandia κατά 6,6% ενώ και η Zurich Financial σημείωσε πτώση 7%.

Πτωτικά κινήθηκε και ο τραπεζικός κλάδος, με την HVB Group να σημειώνει απώλειες 3,4%, την Credit Suisse κατά 3% και την ABN Amro να καταγράφει απώλειες άνω του 4% ύστερα από την υποβάθμισή της από την Merrill Lynch.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με απώλειες 1,51% στις 4209,3 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε περί το 2,57% στις 3331,77 μονάδες, ενώ και ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραφε πτώση 0,33% στις 3674,28 μονάδες.

Ο ολλανδικός όμιλος εξοπλισμού επεξεργαστών ASML υποχώρησε κατά 3,7% καθώς η Morgan Stanley περιέκοψε την τιμή στόχο στα 15 ευρώ από τα 21. Απώλειες 1,2% σημείωσε και ο τίτλος της STMicroelectronics, ενώ και η Infineon κατέγραψε πτώση 4,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v