Αναζήτηση κατεύθυνσης από τις ευρωαγορές

Σε αναζήτησης αυτονόμησης φαίνεται να βρίσκονται από το πρωί οι ευρωαγορές, που ξεκίνησαν μικτά με τον γαλλικό δείκτη να παραβλέπει τα αρνητικά σημάδια του δείκτη ανεργίας στη χώρα, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι παρά τις προσπάθειες αυτές, οι ευρωαγορές παραμένουν αδύναμες.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης, προβλέπουν οι αναλυτές, ότι θα βρίσκονται οι ευρωαγορές σήμερα, μετά τη χθεσινή σημαντική υποχώρηση. Πάντως, επισημαίνουν ότι τόσο οι μακροοικονομικοί δείκτες δεν προοιωνίζονται καλά νέα για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, όσο και βασικοί κλάδοι που κινούνται πτωτικά.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει έως και 1,12%, ενώ και ο γερμανικός DAX που ξεκίνησε θετικά, γύρισε λίγα λεπτά αργότερα στο -0,35%. Ο λονδρέζικος FTSE από την άλλη κινείται με άνοδο 0,44% σε μια προσπάθεια αυτονόμησης από τη Wall.

Όσον αφορά στους μακροοικονομικούς δείκτες, δεν φαίνεται προς το παρρόν να επηρεάζει αρνητικά την πορεία του CAC 40 η δημοσιοποίηση του αριθμού των ανέργων στη Γαλλία, μέγεθος το οποίο τον Ιούλιο προσέγγισε ”υψηλό” 22 μηνών (με το δείκτη ωστόσο να παραμένει στο 9%).

Σε επίπεδο μετοχών, με υποχώρηση αναμένεται να κινηθεί ο κλάδος ασφαλειών – αντασφαλειών, και κυρίως μετοχές όπως οι Allianz, Swiss Re, Munich Re, που ανακοίνωσαν ζημίες και ήδη υποχώρησαν σημαντικά χθες.

Παράλληλα, πτωτικές τάσεις αναμένεται να παρουσιαστούν και στους κλάδους νέας τεχνολογίας, μετά την απογοήτευση που προκάλεσαν χθες στη Wall μετοχές όπως οι Sun Microsystems και Novellus.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v