Προς αναζήτηση... ταυτότητας οι ευρωαγορές

Το αρνητικό άνοιγμα στις ευρωαγορές, μετά το θετικό κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας, δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους αναλυτές, οι οποίοι κάνουν λόγο για προσπάθειες αναζήτησης αυτόνομης δυναμικής από τις αγορές της Ευρώπης, τονίζοντας ωστόσο πως το κλίμα θα καθοριστεί από τα εταιρικά αποτελέσματα.

Οι πιθανές ρευστοποιήσεις των κερδών της Παρασκευής, οδηγούν τις ευρωαγορές σε αρνητικό ξεκίνημα, γεγονός που δεν ανησυχεί αυτό καθεαυτό τους αναλυτές, οι οποίοι πάντως εκτιμούν ότι το κλίμα θα δώσουν τα εταιρικά αποτελέσματα.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο DAX υποχωρεί κατά 1,19% και ακολουθεί ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,55% στις 3347,74 μονάδες. Ανάλογη είναι και η πορεία του λονδρέζικου FTSE 100.

Με την αγορά των ΗΠΑ να παραμένει σήμερα κλειστή λόγω της αργίας της αμερικανικής Ημέρας Εργασίας, οι ευρωαγορές –τονίζουν οι αναλυτές- θα επιδοθούν σε μια πορεία ομφαλοσκόπησης προσπαθώντας να διαμορφώσουν πορεία βάσει των εταιρικών αποτελεσμάτων. Ωστόσο, κάποιοι άλλοι κύκλοι αναλυτών εκτιμούν ότι η απουσία διαπραγμάτευσης στις ΗΠΑ θα αποπροσανατολίσει τις αγορές.

Πάντως, οι αναλυτές δεν δείχνουν αισιόδοξοι καθώς προβλέπουν ότι ο κλάδος τηλεπικοινωνιών θα κινηθεί πτωτικά, κυρίως λόγω της δημοσίευσης στη Le Figaro της είδησης ότι ο διευθύνων σύμβουλος της France Telecom βρίσκεται σε αντιδικία με την κυβέρνηση της χώρας όσον αφορά στην τύχη της γερμανικής θυγατρικής MobilCom –κάτι που μπορεί να του κοστίσει τη θέση του.

Παράλληλα, με υποχώρηση αναμένεται να κινηθεί και η μετοχή της Infineon Technologies, ειδικά μετά τη σημαντική υποχώρησή της την Παρασκευή στη Wall. Κινητικότητα αναμένεται και στη μετοχή της Vodafone, απόρροια της έντονης φημολογίας ότι ενδέχεται να καταθέσει προσφορά για την εξαγορά της γαλλικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών SFR, έως το τέλος του μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v