Με άνοδο έκλεισε η Ευρώπη

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η εβδομάδα για τις ευρωαγορές κυρίως λόγω των μακροοικονομικών ειδήσεων από τις ΗΠΑ (δείκτης PMI, καταναλωτικές δαπάνες), αλλά και συγκεκριμένα εταιρικά νέα, ενώ κέρδη κατέγραψαν και οι πετρελαϊκές μετοχές.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωαγορές, αφού οι επενδυτές επέλεξαν να δώσουν βάση στα ευχάριστα μακροοικονομικά νέα εκ των ΗΠΑ (δείκτης PMI, καταναλωτικές δαπάνες), ”αψηφώντας” εν μέρει την υποχώρηση του δείκτη Μίσιγκαν, αλλά και τα προσωπικά εισοδήματα.

Εξάλλου, στο 2,1% εκτιμούν οι αρχικές προβλέψεις της Eurostat, ότι θα διαμορφωθεί ο πληθωρισμός του Αυγούστου στην Ευρωζώνη, έναντι του 1,9%, που ήταν η επίδοση του Ιουλίου.

Στο Λονδίνο εταιρικά νέα από διαφόρους κλάδους κυριάρχησαν στη σημερινή συνεδρίαση πλην των macro ειδήσεων από τις ΗΠΑ.

Κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των καπνοβιομηχανιών (BAT, Gallaher), ενώ και οι τίτλοι των Allied Domecq και Unilever ενίσχυσαν τον FTSE 100.

Ανοδικά κινήθηκαν επίσης για ακόμα μια συνεδρίαση οι δεικτοβαρείς πετρελαϊκές μετοχές, στηρίζοντας τον βρετανικό δείκτη με τα κέρδη τους.

Αναλυτές της αγοράς υποστήριζαν πάντως πως τα μακροοικονομικά νέα από τις ΗΠΑ ήταν στο σύνολό τους θετικά, ο FTSE 100 θα κατέγραφε ισχυρότερη άνοδο.

Στη Γαλλία κέρδη κατέγραψαν οι πετρελαϊκές και οι φαρμακευτικές μετοχές με προεξέχουσες τις TotalFinaElf και Aventis, ενώ πιέσεις άσκησαν στον δείκτη οι τεχνολογικές μετοχές, με τον τίτλο της France Telecom να δίνει τον τόνο.

Στη Γερμανία οι ειδήσεις από ην ισχυρότερη οικονομία του κόσμου λειτουργούν ως ανάχωμα στο πλήθος πιέσεων που δέχεται ο DAX από εταιρικά νέα, με φωτεινή εξαίρεση τις Adidas – Salomon και BASF.

Στις 4.227 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100, ενισχυμένος κατά 0,43%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,03%, στις 3.367 μονάδες.

Στη Γερμανία λίγες ώρες πριν το κλείσιμο, ο δείκτης DAX καταγράφει κέρδη ύψους 0,77%, διαμορφούμενος στις 3.687 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v