Χαμηλότερα οι ευρωαγορές

Χαμηλότερα έκλεισαν οι ευρωαγορές, ύστερα από τις υποβαθμίσεις των ασφαλιστικών και τηλεπικοινωνιακών κλάδων από τις SSSB και Morgan Stanley αντίστοιχα, ενώ τα αρνητικά μακροοικονομικά νέα λειτούργησαν προς την ίδια κατεύθυνση.

Το μπαράζ υποβαθμίσεων από τις SSSB και Morgan Stanley για ασφαλιστικές και τηλεπικοινωνίες ευρωπαικές εταιρίες αντίστοιχα, αλλά και τα αρνητικά μακροοικονομικά νέα (δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας, επιχειρηματική εμπιστοσύνη) από την Ζώνη του Ευρώ οδήγησαν σε απώλειες τις κυριότερες ευρωαγορές.

Στο Λονδίνο οι αρχικές απώλειες περιορίστηκαν σχετικώς, αλλά η σημαντική πτώση που κατέγραψαν οι ασφαλιστικοί τίτλοι, ύστερα από την υποβάθμιση του κλάδου από την Morgan Stanley, οδήγησαν τελικώς το δείκτη FTSE 100 χαμηλότερα.

Απώλειες κατέγραψαν οι τίτλοι των Zurich Financial, Royal & Sun Alliance και Prudential, ενώ και οι μετοχές της Vodafone υποχώρησαν σημαντικά.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως σχεδόν το σύνολο των κλάδων κινήθηκαν καθοδικά.

Στο Παρίσι, οι φαρμακευτικές και οι ασφαλιστικές μετοχές σημείωσαν τις σημαντικότερες απώλειες, συμπαρασύροντας το δείκτη χαμηλότερα, ενώ οι επενδυτές αναμένουν την αυριανή συνεδρίαση της Wall ελπίζοντας να αντλήσουν δυνάμεις.

Στη Γερμανία πικρή γεύση φαίνεται να αφήνουν στους επενδυτές τα αρνητικά μακροοικονομικά νέα και ιδιαίτερα η τρίτη συνεχής υποχώρηση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης τον Αύγουστο, ενώ και οι επιχειρηματικές ειδήσεις δεν διαμορφώνουν διαφορετικές τάσεις.

Στις 4.180 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης FTSE 100, υποχωρώντας κατά 1,10%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 2,78%, διαμορφούμενος στις 3.272 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, λίγες ώρες πριν το κλείσιμο, ο DAX υποχωρεί κατά 2,59%, διαμορφούμενος στις 3.616 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v