Ασφάλειες και φαρμακευτικές πιέζουν την Ευρώπη

Με υψηλές απώλειες, για άλλη μια συνεδρίαση, συνεχίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, κυρίως εξαιτίας της πτώσης των ασφαλιστικών εταιριών, ύστερα από την υποβάθμιση της Zurich Financial από τη Morgan Stanley, αλλά και άλλων αρνητικών εταιρικών ειδήσεων.

Η υποβάθμιση της Zurich Financial από τη Morgan Stanley, σε συνδυασμό άλλες αρνητικές εταιρικές ειδήσεις, οδηγούν σε υψηλές απώλειες τους δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές.

Κοντά στο 9% ανέρχονται οι απώλειες που καταγράφει ο ελβετικός ασφαλιστικός όμιλος Zurich Financial, καθώς ο επενδυτικός οίκος Morgan Stanley υποβάθμισε την εταιρία λόγω των ανησυχιών ότι η πτώση στην τιμή της μετοχής έχει περιορίσει την ικανότητα της εταιρίας στην αποπληρωμή των αποζημιώσεων.

Σημαντική πτώση καταγράφει και η μετοχή της Allianz, καθώς η Goldman Sachs & Co περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα συνολικά κέρδη του έτους της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ασφαλιστικής.

Παρατηρητές της αγοράς τονίζουν πως ο κλάδος των ασφαλιστικών εταιριών για μια δεκαετία περίπου είχε τη στήριξη των επενδυτικών αγορών που άνθιζαν. Τα τελευταία δύο χρόνια ωστόσο, οι επενδυτικές αποδόσεις ήταν ιδιαίτερα απογοητευτικές.

Στο 10% περίπου ανέρχονται και οι απώλειες της γαλλικής φαρμακευτικής Sanofi-Synthelabo, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε πως περιμένει επιβράδυνση των πωλήσεων στο δεύτερο μισό του έτους.

Αντίστοιχη ήταν και η πορεία των υπολοίπων εταιριών του κλάδου, με την Aventis να υποχωρεί κατά 2,3%, τη Novartis κατά 1,1% και τη Bayer κατά 2,45%.

Πτώση κατά 4% περίπου καταγράφει και ο τίτλος της Vodafone Group, ύστερα από δημοσίευμα των Financial Times το οποίο αναφέρει ότι η μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να καταθέσει προσφορά για τη γαλλική θυγατρική της Vivendi, SFR.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v