Νευρικότητα στις ευρωαγορές (update)

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν αυτήν την ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές, επιβεβαιώνοντας τους αναλυτές, που χαρακτήρισαν την προηγούμενη αντίδραση ως τεχνική. Θετικά λειτουργεί η αναβάθμιση των εκτιμήσεων της Goldman Sachs για τα κέρδη της Axa στο έτος, ενώ το PMI της ευρωζώνης υποχώρησε στο 50,8 τον Αύγουστο.

Σε θετικό έδαφος γύρισαν οι ευρωαγορές κυρίως λόγω εταιρικών νέων, αλλά και λόγω της ανόδου του Δείκτη παροχής Υπηρεσιών (Βρετανία), ο οποίος αυξήθηκε στο 55,1 για τον Αύγουστο, καταγράφοντας την όγδοη συνεχή άνοδό του, ενώ αναλυτές της αγοράς χαρακτήριζουν ως τεχνική την άνοδο.

Αναλυτικότερα η Goldman Sachs αναθεώρησε θετικά τις προβλέψεις της για την κερδοφορία της ασφαλιστικής Axa, δίνοντας ώθηση στον ασφαλιστικό κλάδο, ενώ κέρδη καταγράφουν και οι πετρελαϊκές μετοχές (πλην TotalFina Elf), λόγω της συντηρούμενης φημολογίας για την επικείμενη αμερικανική επίθεση στο Ιράκ και τη συνακόλουθη αύξηση των τιμών πετρελαίου.

Ελαφρά άνοδο καταγράφουν και οι αμυντικές εταιρίες, ενώ πιέσεις δέχονται οι αεροπορικές εν όψει της 11ης Σεπτεμβρίου.

Οι επενδυτές πάντως αναμένουν τη Wall, σύμφωνα με τους αναλυτές, για να καθορίσει τις τάσεις της ημέρας, ενώ η ανακοίνωση του Δείκτη Υπηρεσιών στην ευρωζώνη στο 50.8 τον Αύγουστο, από 52,3 τον Ιούλιο, πιθανόν να πιέσει τις ευρωαγορές.

Στις 4.070 μονάδες κινείται ο FTSE 100 καταγράφοντας κέρδη ύψους 1,04% ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,8% διαμορφούμενος στις 3.152 μονάδες.

Κέρδη (0,73%) καταγράφει αυτή την ώρα και ο DAX, διαμορφούμενος στις 3.423 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v