Εταιρικές ειδήσεις - macro πιέζουν τις ευρωαγορές

Εταιρικά νέα (France Telecom, ABB, Suez) σε συνδυασμό με την υποχώρηση των λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία (-0,9% από προβλέψεις για άνοδο 1,2%), δημιουργούν πιέσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες, ενώ οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η τελική τάση θα διαμορφωθεί από το άνοιγμα της Wall, που αναμένεται αρνητικό.

Δεν φαίνεται να συγκρατούν τα αρχικά τους κέρδη οι ευρωαγορές δεχόμενες πιέσεις από συγκεκριμένα εταιρικά νέα, αλλά και από αρνητικές μακροοικονομικές ειδήσεις (μείωση 0,9% λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία τον Ιούλιο, έναντι προσδοκιών για άνοδο 1,2%) οι οποίες πιέζουν τους δείκτες.

Αναλυτικότερα πιέσεις καταγράφονται στους τίτλους της ΑΒΒ, αφού το πολυδιαφημιζόμενο deal για την πώληση μονάδας της στην General Electric δεν φαίνεται να ικανοποίησε τους επενδυτές.

Αναλυτές της αγοράς υποστήριξαν εν τούτοις πως οι πιέσεις οφείλονται στα χθεσινά κέρδη, τα οποία ρευστοποιούν σήμερα οι επενδυτές.

Παράλληλα απώλειες καταγράφει η μετοχή της France Telecom, ύστερα από την φημολογία πως η κυβέρνηση προτίθεται να διαθέσει νέες μετοχές στο επενδυτικό κοινό, σε μια προσπάθεια να συρρικνώσει το υπέρογκο χρέος της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται και η Suez, που αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης ύδατος παγκοσμίως, αφού ανακοίνωσε αποτελέσματα κατώτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Πτωτικά κινείται και η L’ Oreal αφού τα κέρδη που κατέγραψε δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές οι οποίοι εκτιμούσαν θετικότερα αποτελέσματα.

Ευρωπαίοι χρηματιστές θεωρούν πάντως πως το ”άνοιγμα” της Wall θα καθορίσει τις σημερινές τάσεις.

Στις 4.018 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης FTSE 100, υποχωρώντας κατά 0,2%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,66%, στις 3.147 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί κατά 1,2%, στις 3.384 μονάδες.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η τελική τάση θα διαμορφωθεί από το άνοιγμα της Wall, που αναμένεται αρνητικό, καθώς πρόκειται να ανακοινωθούν πλήθος μακροοικονομικών στοιχείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v