Αφορμές για αντίδραση αναζητεί η Ευρώπη

Παραδόξως θετικό το ξεκίνημα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες σύμφωνα με τους αναλυτές, αναζητούν οποιαδήποτε αφορμή για άνοδο, μεταφράζοντας τα μικτά στοιχεία των ΗΠΑ σε καλές ειδήσεις προκειμένου να σταθεροποιηθούν. Πάντως, η γαλλική αγορά, έδειξε αδύναμη να κρατήσει το θετικό πρόσημο ”γυρνώντας” αρνητικά εντός δέκα λεπτών, επιβεβαιώνοντας την επιφυλακτικότητα των αναλυτών.

Σε θετικό έδαφος ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές, που σύμφωνα με τους αναλυτές αναζητούν οποιαδήποτε μικρή ευκαιρία από τις ΗΠΑ, προκειμένου να αναρριχηθούν υψηλότερα ή τουλάχιστον να σταθεροποιηθούν. Ωστόσο, το αρνητικό ”γύρισμα” της γαλλικής αγοράς εντός δέκα λεπτών, επιβεβαιώνει τις επιφυλάξεις των αναλυτών για τη διάρκεια μιας προσπάθειας αυτονόμησης.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο γαλλικός CAC 40 βρίσκεται στο -0,12% αφού είχε ανοίξει στο +0,12% και τις 3143,31 μονάδες, ενώ ανοδικά ακολουθεί ο DAX με άνοδο 0,69%. Το θετικό κλίμα συμμερίζεται και ο λονδρέζικος FTSE 100.

Θετική εκτίμηση όσον αφορά στην πορεία του κλάδου ημιαγωγών διατυπώνουν οι Ευρωπαίοι αναλυτές όσον αφορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς εκτιμούν ότι η δήλωση της Intel ότι τα κέρδη του β’ εξαμήνου δεν θα μειωθούν πολύ πέραν των εκτιμήσεών της, θα εκληφθεί ως θετική από τους επενδυτές και ενδέχεται να ωθήσει ανοδικά μετοχές του κλάδου όπως η Infineon.

Ανοδικά, αναμένουν, άλλωστε και την πορεία των μετοχών εταιριών κινητής όπως της Nokia και της Motorola, ειδικά εφόσον η δεύτερη ανακοίνωσε ότι θα επιτύχει τους οικονομικούς στόχους της του β’ εξαμήνου.

Ωστόσο, αρνητικά αναμένεται να επιδράσει στην ψυχολογία των επενδυτών και την πορεία των δεικτών η –κατά πάσα πιθανότητα- υποχώρηση της μετοχής της ΑΒΒ, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρίας ηλεκτρικού εξοπλισμού, μετά την παραίτηση του CEO της που αφήνει ”κενό” στη διοίκηση της εταιρίας.

Τα βλέμματα πάντως θα στραφούν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να έχει εκτοξευθεί στο 6%, επηρεάζοντας σαφώς τις ευρωαγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v