Ρευστοποίησαν τα κέρδη στις ευρωαγορές

Σε πτωτική τάση και σε αποκόμιση κερδών μετέτρεψαν οι επενδυτές την επιφυλακτικότητά τους, η οποία σχετίζεται με την 11η Σεπτεμβρίου και την πιθανότητα νέου τρομοκρατικού χτυπήματος. Ισχνοί οι όγκοι συναλλαγών με τις ασφαλιστικές να οδηγούν την κάθοδο, μετά τις επιφυλάξεις της Morgan Stanley για το μέλλον του κλάδου στην Ευρώπη.



Πτωτικά κινήθηκαν κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωαγορές, καθώς αρνητική είναι η επιρροή από τη συνεδρίαση της Wall Street, όπου οι δείκτες παραμένουν από το ξεκίνημα με αρνητικό πρόσημο, ενώ έδαφος κερδίζει η ανησυχία για νέο τρομοκρατικό χτύπημα την 11η Σεπτεμβρίου.

Στο Λονδίνο, στο 1,09% και τις 4.062 μονάδες έκλεισε ο δείκτης FTSE 100, με τον ασφαλιστικό κλάδο να οδηγεί την πτώση, καθώς η Morgan Stanley εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με το μέλλον των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών, ενώ η SSSB περιέκοψε τις εκτιμήσεις της σχετικά με τα κέρδη ανά μετοχή για ορισμένες από τις σημαντικότερες αγγλικές εταιρίες του κλάδου, μεταξύ των οποίων η Aviva, η Friends Provident και η Prudential.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με απώλειες της τάξης του 1,44%, στις 3.199 μονάδες, καθώς όπως φαίνεται και από τον ισχνό όγκο συναλλαγών, οι επενδυτές στάθηκαν επιφυλακτικοί ενόψει της 11ης Σεπτεμβρίου, προτιμώντας να ρευστοποιήσουν τα κέρδη της Παρασκευής.

Τις μεγαλύτερες απώλειες από όλα τα blue chips κατέγραψε η France Telecom, καθώς το ”σκοτάδι” γύρω από τις κινήσεις αναχρηματοδότησης, αλλά και γύρω από τις αλλαγές στη διοίκηση, επέτρεψαν την επιστροφή ορισμένων από τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας.

Σημαντική πτώση καταγράφει αυτή την ώρα το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, όπου ο DAX εμφανίζει αρνητικό πρόσημο κατά 2,42%, στις 3.408 μονάδες. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για αποκόμιση κερδών, ενώ επισημαίνουν τη σημερινή αδυναμία του ασφαλιστικού κλάδου, που αποδίδεται στα δυσμενή σχόλια της Morgan Stanley.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v