Γύρισε πτωτικά η Ευρώπη

Σε θετικό έδαφος, με το άνοιγμα, βρέθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι κυριότεροι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες πάντως άλλαξαν διάθεση λίγο αργότερα επιβεβαιώνοντας την επιφυλακτικότα των επενδυτών για τη διατήρηση της ανοδικής τάσης κατά την πρώτη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Καλό το άνοιγμα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, για τα οποία οι αναλυτές τονίζουν ότι θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν με οποιοδήποτε τρόπο την ανοδική τάση, παρά τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται για την επίτευξη κάτι τέτοιου, στην πρώτη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο CAC 40 κερδίζει 0,52% πέριξ των 3316,65 μονάδων, ενώ και ο DAX βρίσκεται στο +0,66%. Το ανοδικό κλίμα δεν ακολουθεί ο FTSE 100, που υποχωρεί 0,17%.

Παρά την μετ’ επιφυλάξεων άνοδο της Wall κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, οι αναλυτές παραμένουν αισιόδοξοι για την πορεία των ευρωαγορών, στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Εκτιμούν ότι οι μετοχές που θα οδηγήσουν μια ενδεχόμενη δεύτερη ανοδική ημέρα θα είναι αυτές των Accor -καθώς ο δεύτερος μεγαλύτερος διαχειριστής ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στη Γαλλία ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το εξάμηνο- Deutsche Telekom και Vivendi, για τις οποίες επικρατούν φήμες για συνεργασίες και πωλήσεις μεριδίων και τομέων.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τουλάχιστον οι αγορές του Παρισιού και της Φρανκφούρτης θα κινηθούν υψηλότερα, ωστόσο με χαμηλό τζίρο καθώς η συμμετοχή των επενδυτών δεν θα είναι και τόσο ”ενθουσιώδης λόγω της πρώτης μαύρης επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου”.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι ανοδικά αναμένεται να κινηθεί ο τραπεζικός κλάδος, ώθηση στον οποίο θα δώσουν οι ιταλικές τράπεζες, που στο σύνολό τους ανακοίνωσαν κέρδη και αυξημένες πωλήσεις το εξάμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v