Αυτοκίνητα-τηλέφωνα... σημειώσατε 1!!

Αυξάνουν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές, λόγω των θετικών ειδήσεων για τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, εξέλιξη που επιτρέπει στους επενδυτές να ”αγνοήσουν”, σχεδόν, τις αρνητικές προβλέψεις της Nokia για τις πωλήσεις του γ’ τριμήνου.

Απαθείς έμειναν οι ευρωαγορές στην αρνητική προειδοποίηση της Nokia για τις πωλήσεις του τριμήνου, καθώς οι επενδυτές προτίμησαν να επικεντρωθούν στις θετικές ειδήσεις από τον κλάδο των εταιριών κατασκευής αυτοκινήτων.

Στο μέσον περίπου της συνεδρίασης, η μεγαλύτερη εταιρία κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, η φινλανδική Nokia, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου δεν θα κατορθώσουν να πετύχουν τις αρχικές εκτιμήσεις για 7,6 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της εταιρίας ήδη σημειώνουν απώλειες άνω του 3%. Εξάλλου, πτώση κατά 5,5% καταγράφει και ο τίτλος της ανταγωνιστικής Ericsson.

Κατά 9,5% υποχωρεί και η MobilCom, καθώς η Nokia στην ανακοίνωσή της πρόσθεσε ότι αποσύρει όλες τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς την εταιρία, ύστερα από συμφωνία με τη France Telecom.

Αντίθετα, υψηλά κέρδη καταγράφει ο κλάδος των εταιριών κατασκευής αυτοκινήτων, ύστερα από τις αισιόδοξες εκτιμήσεις των Ford Motor και DaimlerChrysler.

Η τελευταία καταγράφει άνοδο 4,6% καθώς η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη του 2002 θα σημειώσουν αύξηση, καθώς η εταιρία μείωσε τις δαπάνες της στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Άνοδο κατά 2,6% σημειώνει και ο τίτλος της BMW, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της τον προηγούμενο μήνα, σημείωσαν άνοδο καθώς αυξήθηκε η ζήτηση στη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Βόρεια Αμερική.

Υψηλότερα κινούνται και οι πετρελαϊκές μετοχές, ακολουθώντας την πορεία των τιμών του ”μαύρου χρυσού”, με την BP να κερδίζει 2% και την Royal Dutch/Shell Group να σημειώνει άνοδο περί το 2,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v