Short covering και Ford ανέβασαν τις ευρωαγορές

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι κυριότερες ευρωαγορές κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, κάτι που αποδίδεται σε short covering, αλλά και στα θετικά νέα που ανακοίνωσε η Ford. Πιέσεις δέχτηκε ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, ενώ ορατές είναι οι επιφυλάξεις που σχετίζονται με την 11η Σεπτεμβρίου.

Με σημαντικά κέρδη κινήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης οι βασικοί δείκτες στις ευρωαγορές, καθώς σειρά από παράγοντες, μεταξύ των οποίων η αισιόδοξη ανακοίνωση της Ford και short covering, συνέδραμαν, ώστε να τονωθεί η επενδυτική εμπιστοσύνη. Εξάλλου, έντονη ήταν η συναλλακτική δραστηριότητα στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, λόγω των δυσμενών ειδήσεων από τη Nokia.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 4.175 μονάδες, έχοντας κερδίσει 2,75%, με όλους τους επιμέρους κλάδους να ενισχύονται, αν και με λιγότερη ένταση από ό,τι νωρίτερα. Η επιφύλαξη κατά το (ανοδικό) άνοιγμα της Wall μείωσε την ορμή της βρετανικής αγοράς, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη και με τις επιπτώσεις που ίσως έχει πιθανό χτύπημα στο Ιράκ.

Σημαντικά κέρδη κατά 3,12% κατέγραψε το Παρίσι, με τον CAC 40 να σταματά στις 3.299 μονάδες. Το θετικό, σε γενικές γραμμές άνοιγμα της Wall προστέθηκε στο short covering, που παρατηρούνταν από την αρχή της συνεδρίασης, ενώ και στο γαλλικό χρηματιστήριο εντοπίστηκε επιφύλαξη, που σχετίζεται με την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το short covering αποτελεί, σύμφωνα με τους αναλυτές, τον κύριο λόγω και της ”γερμανικής” ανόδου. Στο 1,27% και τις 3.492 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης DAX, ενισχυμένος από τη θετική ανακοίνωση της Ford, σχετικά με την κερδοφορία της, γεγονός που ενίσχυσε σημαντικά τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Πιέσεις δέχονται οι τηλεπικοινωνίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v