Nokia: Αρνητική αναθεώρηση για τις πωλήσεις

Προς τα κάτω αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις του τρίτου τριμήνου η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, Nokia, διατηρώντας ωστόσο τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του τρέχοντος τριμήνου.

Nokia: Αρνητική αναθεώρηση για τις πωλήσεις
Η χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν ζήτηση για κατασκευή δικτύων κινητής τηλεφωνίας, οδήγησε την κορυφαία του κλάδου Nokia να αναθεωρήσεις προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις του τρίτου τριμήνου.

Οι πωλήσεις της Nokia αναμένεται να κυμανθούν περί τα 7,1 δισ. ευρώ-7,4 δισ. ευρώ. Στην προηγούμενη εκτίμησή της τον Ιούλιο, η εταιρία είχε προβλέψει ότι οι πωλήσεις της θα αυξανόταν κατά 8% στα 7,6 δισ. ευρώ. Η Nokia δεν άλλαξε την εκτίμησή της για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας, στα 15-17 σεντς.

Οι τηλεπικοινωνιακές εταιρίες έχουν μειώσει τις αγορές τους σε δικτυακό εξοπλισμό, καθώς προσπαθούν να ”χαλιναγωγήσουν” τις δαπάνες τους και να επικεντρωθούν στην περικοπή του κόστους.

Τον προηγούμενο μήνα η Nokia ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απολύσει 900 εργαζόμενους στη μονάδα κατασκευής δικτύων. Η ανταγωνιστική της Ericsson εκτιμά ότι οι αντίστοιχες πωλήσεις θα υποχωρήσουν κατά 15% αυτό το έτος.

Οι μετοχές της φινλανδικής εταιρίας (Nokia), ήδη έχουν αρχίσει να καταγράφουν απώλειες της τάξης του 3% στο χρηματιστήριο του Ελσίνκι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v