Ευρωαγορές: Η ”ηρεμία” στις ΗΠΑ επέτρεψε τα κέρδη

Η ”ηρεμία” στις αμερικανικές αγορές επέτρεψε σε Παρίσι και Φρανκφούρτη να μετατρέψουν σε σημαντικά κέρδη τις ανακοινώσεις της γαλλικής τηλεπικοινωνιακής Bouygeus, ενώ πιο συντηρητικά αντέδρασε το Λονδίνο, εν όψει της επικείμενης ομιλίας Μπους στον ΟΗΕ, κάτι που εκτιμάται, ότι θα φέρει την επέμβαση στο Ιράκ πιο σύντομα.

Σημαντική άνοδο επιφύλαξε για τις ευρωαγορές η συνεδρίαση της 11ης Σεπτεμβρίου, καθώς οι επενδυτές ανακουφίστηκαν από το ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street, αλλά και από την ώθηση που προσέφεραν γαλλικές εταιρίες στον κλάδο της τηλεπικοινωνίας.

Κέρδη λιγότερα της μονάδας (0,84%) εμφάνισε ο δείκτης FTSE 100 στις 4.210 μονάδες, εν μέσω απροθυμίας των επενδυτ’ων να τοποθετηθούν, αλλά και καθώς η προγραμματισμένη για αύριο ομιλία Μπους στον ΟΗΕ φέρνει εγγύτερα τον κίνδυνο επέμβασης στο Ιράκ.

Νέα άνοδο της τάξης του 3% επέτρεψε στο γαλλικό χρηματιστήριο η ηρεμία στις αμερικανικές αγορές, ενώ τα θετικά νέα από την κατά 30% αυξημένη κερδοφορία της τηλεπικοινωνιακής Bouygeus, σε σχέση με πέρσι, τόνωσαν ολόκληρο τον κλάδο. Στις 3.397 μονάδες βρέθηκε ο CAC 40

Σημαντική άνοδο καταγράφει αυτή την ώρα και ο DAX, στις 3.607 (3,24%) μονάδες, με τις τεχνολογικές μετοχές να οδηγούν την κούρσα. Κέρδη της τάξης του 4,5% καταγράφει η Deutsche Telekom και πλησιάζει τα 12 ευρώ, καθώς εισπράττει τη θετική επιρροή από την άνοδο των γαλλικών εταιριών τηλεπικοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v