Θετική μεταστροφή στις ευρωαγορές

Σε θετικό, από ”φορτισμένο” μετατράπηκε το κλίμα στις ευρωαγορές, αφού τα futures στη Wall (η οποία θα ανοίξει στις 18.00) δείχνουν ανοδικό άνοιγμα και ”πατριωτική αντίδραση” στις φοβίες για την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου. Τα κέρδη της γαλλικής Bouygues τονώνουν τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, ενώ ισχυρές πιέσεις δέχεται το ευρώ.

Σε θετικό μετέτρεψαν το κλίμα οι κυριότερες ευρωαγορές, το μεσημέρι της Τετάρτης, ξεπερνώντας την ανησυχία από τον χθεσινό ”πορτοκαλί συναγερμό” στις ΗΠΑ.

”Οι επενδυτές συλλογίστηκαν ότι, παρά το φόβο για νέο τρομο- χτύπημα, τελικά η Wall, την Τρίτη, σημείωσε υπολογίσιμα κέρδη και αυτό φαίνεται να τους δίνει αισιοδοξία”, σχολιάζει βρετανός αναλυτής.

Θετική είναι η επιρροή της γαλλικής τηλεπικοινωνιακής Bouygues, η οποία, αφού ανακοίνωσε κέρδη κατά 31% υψηλότερα σε σχέση με πέρσι, παρασύροντας ανοδικά τον κλάδο, ενώ αντίθετα, σε απώλειες οδηγεί τις ασφαλιστικές η Aegon, εν μέσω φημών για έκδοση νέων μετοχών από την εταιρία.

Θετικά φαίνεται εξάλλου ότι αντιδρούν οι αμερικανικές αγορές στην διογκούμενη ανησυχία για πιθανό νέο χτύπημα, καθώς τα futures δείχνουν άνοδο για το άνοιγμα της Wall, που σήμερα είναι προγραμματισμένο για τις 18.00 ώρα Ελλάδας.

Στο +0,80% και τις 4.209 μονάδες βρίσκεται ο FTSE 100, άνοδο κατά 1,79% εμφανίζει ο CAC 40 (στις 3.358 μονάδες), ενώ στο +2,09% κινείται αυτή την ώρα ο DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v