ΗΠΑ: Ημέρα μνήμης η 11η Σεπτεμβρίου

Η πρώτη επέτειος από τη μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ θα βρει χιλιάδες καταστήματα να ανοίγουν με καθυστέρηση, εταιρίες όπως η Coca-Cola να μην διαφημίζονται, και τις αεροπορικές εταιρίες να μειώνουν τις πτήσεις τους. H Wall ξεκινά τη συνεδρίασή της στις 18.00 ώρα Ελλάδος.

ΗΠΑ: Ημέρα μνήμης η 11η Σεπτεμβρίου
Ημέρα μνήμης θα είναι η σημερινή για όλο τον επιχειρηματικό και όχι μόνο κόσμο των Ηνωμένων Πολιτειών. Χιλιάδες καταστήματα θα ανοίξουν με καθυστέρηση, εταιρίες όπως η Coca-Cola δεν θα διαφημίζεται και οι αεροπορικές εταιρίες θα μειώσουν τις πτήσεις τους.

Η Ford Motor, η Eastman Kodak και εκατοντάδες άλλες εταιρίες θα τηρήσουν κάποια λεπτά σιγής στις 15:46 (ώρα Ελλάδος), όταν το πρώτο αεροπλάνο χτύπησε το κτίριο του World Trade Center.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και άλλα χρηματιστήρια της χώρας θα ξεκινήσουν τη συνεδρίαση στις 18:00 (ώρα Ελλάδος), δίνοντας στους εργαζόμενους χρόνο ώστε να παραστούν στις τελετές μνήμης.

Όπως εκτιμούν και παρατηρητές της αγοράς, τα εμπορικά κέντρα θα μοιάζουν σήμερα με ”πόλεις φαντάσματα”, καθώς κανείς Αμερικάνος δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να προβεί σε σημαντικές αγορές.

Η Coca-Cola, η FleetBoston Financial, η Sears, η Roebuck και άλλες μεγάλες αμερικανικές εταιρίες θα αναστείλουν τις διαφημίσεις τους τη σημερινή ημέρα. Εξάλλου, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox θα μεταδίδει το πρόγραμμά του χωρίς την παρεμβολή διαφημίσεων.

Δύο λεπτών σιγής θα τηρήσουν και στις αγορές του Λονδίνου, της Φρανκφούρτης, του Μιλάνου, της Μαδρίτης και του Παρισιού στις 15:46 (ώρα Ελλάδος), ενώ η γαλλική Vivendi Universal θα δώσει στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να πάρουν ρεπό.

Οι εργαζόμενοι στις αεροπορικές εταιρίες American Airlines και United Airlines, των οποίων τα αεροσκάφη ”χρησιμοποιήθηκαν” στις επιθέσεις, θα ζητήσουν από τους επιβάτες να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των θυμάτων.

Η British Airways ανακοίνωσε ότι έχει ακυρώσει το ένα τρίτο των υπερατλαντικών της πτήσεων, ενώ μείωσαν τον αριθμό των πτήσεών τους και οι Air France, Deutsche Lufthansa, Delta Air Lines, American και United.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v