Αναζητούν στηρίγματα οι ευρωαγορές

Μικτό το ξεκίνημα των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, που ύστερα από τη ”βουτιά” της Παρασκευής, προσπαθούν να στηριχθούν στο θετικό πρόσημο του Nasdaq προκειμένου να εξέλθουν από το αδιέξοδο. Ωστόσο, παρά την αρχική προσπάθεια, ο DAX και στη συνέχεια οι υπόλοιπες αγορές φαίνονται αδύναμες να διατηρηθούν ανοδικά, εναλλάσσοντας συνεχώς πρόσημα.

Λίγο κράτησαν τα χαμόγελα στο άνοιγμα για τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ ξεκίνησαν ανοδικά αναζητώντας στήριξη στο θετικό πρόσημο του Nasdaq (της Παρασκευής), καθώς ”γύρισαν” γρήγορα σε αρνητικό έδαφος.

Λίγο μετά το άνοιγμα, και ενώ ο DAΧ κατέγραφε αρχικά άνοδο 0,11%, υποχώρησε στο -0,59% λίγο αργότερα, ενώ ανοδικά κατά 1,22% κινείται ο CAC 40 και κατά 0,46% ο λονδρέζικος FTSE 100.

Αναζητώντας μια ευκαιρία προκειμένου να εξέλθουν από το υποτονικό κλίμα, οι ευρωαγορές, αναμένεται να στηριχθούν στην καλή πορεία του Nasdaq την Παρασκευή ώστε να κινηθούν ανοδικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ανοδικά αναμένεται να κινηθούν οι μετοχές στη γερμανική αγορά, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει τη MobilCom, ύστερα από την απόφαση της France Telecom να σταματήσει τη χρηματοδότηση προς τη γερμανική εταιρία.

Σε θετικό έδαφος αναμένεται να κινηθούν και οι μετοχές των Anglo American και Amvescap, ύστερα από τα κέρδη που σημείωσαν την Παρασκευή στη Wall, ενώ αντίθετα πτωτική αναμένεται η πορεία της Swiss Life, μετά την ανακοίνωσή της ότι σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές αξίας 1,2 δισ. ελβετικών φράγκων (790 εκατ. δολάρια), προκειμένου να ξεπληρώσει το χρέος της.

Κινητικότητα αναμένεται και στις μετοχές των STMicroelectronics, Deutsche Telekom και Abbey National, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε νέες απολύσεις προσωπικού, προκειμένου να μειώσουν το λειτουργικό κόστος τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v