Απώλειες έως 50% για MobilCom

Τις υψηλές απώλειες διατηρούν οι ευρωπαϊκές αγορές, που κινούνται στο χθεσινό απόηχο των εξελίξεων στη Wall, αλλά και στο μπαράζ των αρνητικών νέων από τις ασφάλειες και τις τηλεπικοινωνίες, όπου η MobilCom υποχωρεί κατά 50%. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις από τις ΗΠΑ για PPI (εκτιμήσεις: +0,2%), πωλήσεις λιανικής (+0,5%) και καταναλωτική εμπιστοσύνη Μίτσιγκαν (άνοδος στο 88).

Υψηλές απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από την ανακοίνωση αρνητικών εταιρικών ειδήσεων αλλά και εξαιτίας του αρνητικού κλίματος όσον αφορά στην πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Πτώση κοντά στο 7% καταγράφουν οι μετοχές της ασφαλιστικής Allianz, καθώς η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή του κλάδου ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει έκτακτες χρεώσεις ύψους 750 εκατ. δολαρίων στη μονάδα της Fireman Fund Insurance, προκειμένου να ενισχύσει τα αποθέματά της έναντι πιθανών επισφαλειών.

Αντίστοιχη πορεία ακολουθούν και οι υπόλοιπες μετοχές του κλάδου, με την Axa να υποχωρεί κατά 6,7% και τη βρετανική Royal & Sun να σημειώνει πτώση περί το 4,2%. Πτώση κατά 5% καταγράφει και η μετοχή της Zurich Financial.

Μεγάλες απώλειες κατά 11% σημειώνει η μετοχή της France Telecom, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή της Ευρώπης ίσως υποχρεωθεί να πουλήσει μετοχές ύψους 15 δισ. ευρώ, ύστερα από την αποχώρηση του CEO Μισέλ Μπον.

Ωστόσο, ακόμη υψηλότερες απώλειες που ξεπέρασαν και το 54% καταγράφει η μετοχή της MobilCom, καθώς η γερμανική τηλεπικοινωνιακή βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, καθώς η France Telecom, που διαθέτει το 28,5% της εταιρίας, διέκοψε τη χρηματοδότηση και εγκατέλειψε τα σχέδια εξαγοράς του υπολοίπου μεριδίου της MobilCom.

Χαμηλότερα κατά 7,2% κινούνται και οι μετοχές της SAP, καθώς η UBS Warburg υποβάθμισε τη μετοχή της μεγαλύτερης εταιρίας πληροφορικής στην Ευρώπη, εκτιμώντας παράλληλα ότι δεν θα κατορθώσει να πετύχει τους στόχους για τις πωλήσεις και τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου.

Ακολουθούν η Cap Gemini με πτώση 6,6%, η Business Objects με απώλειες 4,7% και η Sage Group με 6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v