Σε χαμηλά 5 ετών η Φρανκφούρτη

Εκτεταμένες απώλειες προκαλούν στις ευρωαγορές οι εταιρικές ανακοινώσεις (JP Morgan, Oracle, Swiss Life) σε συνδυασμό με τη χθεσινή πορεία της Wall. Πτωτικό αναμένεται και σήμερα το άνοιγμα των αμερικανικών αγορών, ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται στα macro στοιχεία από πληθωρισμό και εμπορικό ισοζύγιο.

Σημαντική πτώση καταγράφουν στο μέσον της συνεδρίασης οι κυριότερες ευρωαγορές, αφού οι επενδυτές αποθαρρύνθηκαν από την χθεσινή επίδοση της Wall Street, την ”εμμονή” Μπους για στρατιωτική δράση κατά του Ιράκ, αλλά και δυσμενείς ανακοινώσεις από JP Morgan, Oracle και Swiss Life.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 χάνει το 2,78% της αξίας του, στις 3.913 μονάδες, με τον χρηματοοικονομικό τομέα να δέχεται πιέσεις από τις προειδοποιήσεις της JP Morgan σχετικά με τα κέρδη της, ενώ πιέσεις δέχονται και οι τηλεπικοινωνίες.

Απώλειες κατά 2,49% σημειώνει ο δείκτης CAC 40, στις 3.035 μονάδες, με τις εταιρίες τεχνολογίας να ”χορεύουν” στο χορό των αρνητικών αποτελεσμάτων της Oracle. ”Δεν πρέπει να αποκλείεται διάσπαση και των 3.000 μονάδων, καθώς τα νέα από όλους τους κλάδους είναι αρνητικά”, παρατηρούν οι αναλυτές. Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Vivendi Universal, μετά τη συμφωνία της εταιρίες με πιστώτριες τράπεζες. Αρνητική η επιρροή από την πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο.

Σε χαμηλό 5 ετών βρίσκεται το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης με τον DAX να χάνει 3,71%, στις 3.167 μονάδες. Οι ζημιές ρεκόρ για τη Swiss Life, και οι ανακοινώσεις των JP Morgan και Oracle πιέζουν τους βασικούς κλάδους του γερμανικού χρηματιστηρίου. Στο στόχαστρο των επενδυτών οι ασφαλιστικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v