Συνέχισαν την πτώση οι Ευρωαγορές

Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι κυριότερες Ευρωαγορές για μία ακόμη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές εμφανίστηκαν αποθαρρυμένοι από δυσμενή εταιρικά νέα στις ΗΠΑ, αλλά και από τις φήμες για επέμβαση στο Ιράκ, σύντομα μετά τις γερμανικές εκλογές.

Συνέχεια στον εφιάλτη των ευρωαγορών έδωσαν την Πέμπτη οι δυσμενείς ανακοινώσεις τεχνολογικών και χρηματοοικονομικών εταιριών, κυρίως από τις ΗΠΑ, αλλά και η διογκούμενη φημολογία για επέμβαση στο Ιράκ, μετά τις εκλογές στη Γερμανία.

Σημαντική πτώση κατέγραψε το χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τον δείκτη FTSE 100 να καταγράφει πτώση 1,34% και να σταματά στις 3.813 μονάδες. Πίεση άσκησαν στην αγορά επιλεγμένες χρηματοοικονομικές μετοχές, οι οποίες ακολούθησαν την είδηση για τα χειρότερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Morgan Stanley.

Με σημαντική πτώση της τάξης του 2,49% έκλεισε το χρηματιστήριο του Παρισιού, στις 2.927 μονάδες και σε χαμηλά 4 1/2 ετών, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για ”καθοδικό σπιράλ”, καθώς είναι η Πέμπτη σερί πτωτική συνεδρίαση για το γαλλικό χρηματιστήριο. ”Δεν υπάρχει κανείς ενδιαφερόμενος για αγορές” επισημαίνουν χαρακτηριστικά αναλυτές. Πτώση κατά , στις μονάδες σημείωσε ο CAC 40.

Πίεση δέχεται αυτή την ώρα ο κλάδος των τεχνολογικών και των χρηματοοικονομικών μετοχών, με την Allianz να διασώζεται από το αρνητικό κλίμα, λόγω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που ανακοίνωσε. Στο -2,59% και τις 3.044 μονάδες ο DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v