Τεχνολογικές απώλειες στην Ευρώπη

Σε χαμηλότερο έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να οδηγούν την πτώση, ύστερα από την προς τα κάτω αναθεώρηση των κερδών της Electronic Data Systems. Εξάλλου, νέο πτωτικό άνοιγμα προμηνύουν τα futures στη Wall, λόγω της τεχνολογίας, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις για τα επιδόματα ανεργίας (εκτιμήσεις για υποχώρηση) και νέες κατοικίες (εκτιμήσεις για αύξηση).

Με απώλειες συνεχίζουν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, κυρίως εξαιτίας της αρνητικής πορείας των εταιριών παροχής υπηρεσιών πληροφορικής, ύστερα από την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Electronic Data Systems.

Η Cap Gemini, η μεγαλύτερη εταιρία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής στην Ευρώπη, καταγράφει απώλειες ύψους 8,7%, καθώς η EDS περιέκοψε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου λόγω της μείωσης της ζήτησης.

Η Atos Origin, η δεύτερη μεγαλύτερη γαλλική του κλάδου, σημειώνει απώλειες κοντά στο 10%, ενώ η αγγλό-ολλανδική ανταγωνιστική της CMG υποχωρεί κατά 5,3%.

Η Sodexho καταγράφει πτώση κατά 25%, με τη χρηματιστηριακή της αξία να μειώνεται κατά 1,1 δισ. ευρώ, καθώς η μεγαλύτερη εταιρία catering παγκοσμίως δεν κατόρθωσε να πετύχει τους στόχους για τα αποτελέσματα του 2002.

Αντίθετα, ανοδικά κινούνται οι μετοχές του ασφαλιστικού κλάδου, με τις Allianz και Axa να κερδίζουν περί το 2,5%, καθώς οι Royal & Sun Finance και Zurich Financial ανακοίνωσαν ότι δεν σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε αύξηση κεφαλαίου προκειμένου να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους.

Η Aegon κερδίζει περί το 4%, καθώς αναλυτής της Schroder Salomon Smith Barney αναβάθμισε την εταιρία σε outperform. Πτώση κατά 2,6% καταγράφουν οι μετοχές της Credit Suisse Group, ύστερα από την ανακοίνωση αντικατάστασης του CEO στο τέλος του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v