Μικτές τάσεις για τις ευρωαγορές

Μικτές τάσεις επικράτησαν την Παρασκευή στις ευρωαγορές, με Λονδίνο και Φρανκφούρτη να ενισχύονται από την ώθηση που προκάλεσε στην τηλεπικοινωνία η ανάκαμψη της Alcatel, αλλά και με το Παρίσι να ”γλιστρά” χαμηλότερα από το επίπεδο αντίστασης των 2.900 μονάδων εν μέσω ανησυχίας για επέμβαση στο Ιράκ.

Μικτές τάσεις επικράτησαν κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής στις Ευρωαγορές, αφού η εκπνοή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης προκάλεσε αναταραχή στα blue chips, η οποία μάλιστα επιτάθηκε από το ”δειλό” άνοιγμα της Wall.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε θετικά κατά 1,22% στις 3.860 μονάδες, με σημαντική βοήθεια από τις τηλεπικοινωνιακές μετοχές, οι οποίες είδαν τον τίτλο της Alcatel, στο μέσον της συνεδρίασης να ανακάμπτει. Εξάλλου σημαντικός αριθμός τοποθετήσεων καταγράφηκε σε μετοχές που το προηγούμενο διάστημα δέχτηκαν πιέσεις και κρίθηκαν υποτιμημένες.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 έκλεισε σε αρνητικό έδαφος, στις 2.890 μονάδες (-1,24%) ανατρέποντας τη θετική εικόνα του ανοίγματος, καθώς η υποχώρηση χαμηλότερα του σημείου αντίστασης των 2.900 μονάδων έδωσε την ”ευκαιρία” στους επενδυτές να ανησυχήσουν έμπρακτα, μεταξύ άλλων, για την πιθανή επέμβαση των δυτικών δυνάμεων στο Ιράκ.

Κέρδη 0,56% καταγράφει αυτή την ώρα ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στις 3.024 μονάδες, κυρίως λόγω της ανόδου της Allianz, η μετοχή της οποίας ”ταλαιπωρήθηκε” αρκετά στις προηγούμενες συνεδριάσεις, αλλά και της Deutsche Telekom, της οποίας ο τίτλος ενισχύθηκε από την είδηση για την ανάληψη έργου, που σχετίζεται με τα διόδια αυτοκινητοδρόμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v