Στα 12 δισ. ευρώ το πλεόνασμα στην ευρωζώνη

Άνοδο στα 12 δισ. ευρώ κατέγραψε το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου στην ευρωζώνη στη διάρκεια του Ιουλίου, σε σχέση με το περυσινό ποσό των 8,7 δισ. ευρώ. Με αργό ρυθμό βλέπει την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας από την ύφεση της προηγούμενης χρονιάς ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Σερ Έντουαρντ Τζώρτζ.

Στα 12 δισ. ευρώ το πλεόνασμα στην ευρωζώνη
Στα 12 δισ. ευρώ αυξήθηκε το εμπορικό πλεόνασμα του ισοζυγίου στην ευρωζώνη τον Ιούλιο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις για άνοδο στα 11 δισ. ευρώ. ”Μετρημένες” οι δηλώσεις για σταδιακή ανάκαμψη στην παγκόσμια οικονομία του διοικητή της BoE.

Όπως ανακοίνωσε η Eurostat, το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου της ευρωζώνης, ανήλθε στα 12 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, σε σχέση με το ποσό των 8,7 δισ. ευρώ πέρυσι.

Οι εξαγωγές της ευρωζώνης υποχώρησαν 1% τον Ιούλιο στα 92 δισ. ευρώ, ενώ κατά 5% μειώθηκαν και οι εισαγωγές, στα 79,9 δισ. ευρώ. Οι εμπορικές συναλλαγές στην ευρωζώνη μειώθηκαν 1% τον Ιούλιο, στα 87 δισ. ευρώ.

Σε ομιλία του ενώπιον στελεχών εταιριών, ο Σερ Έντουαρντ Τζώρτζ δήλωσε πως υπάρχουν βάσιμες προσδοκίες ότι η παγκόσμια ανάκαμψη θα ξεκινήσει σταδιακά, επισημαίνοντας παράλληλα και τους κινδύνους που δημιούργησαν κλίμα αστάθειας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στέλεχος της Royal Bank of Scotland σχολίασε ότι οι δηλώσεις του Τζώρτζ υποδηλώνουν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν ως έχουν, για το προσεχές μέλλον τουλάχιστον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v