”Τραμπάλα” οι ευρωαγορές!

Ιδιαίτερο νευρικό κλίμα επικρατεί στις ευρωαγορές, με το δείκτη DAX στη Φρανκφούρτη να ταλαντεύεται μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου, ενώ απώλειες καταγράφουν πλέον Λονδίνο και Παρίσι.

Με απώλειες συνεχίζουν πλέον τη συνεδρίαση Παρίσι και Λονδίνο, ενώ έντονες διακυμάνσεις καταγράφει η αγορά της Φρανκφούρτης, ελλείψει σημαντικών ειδήσεων που θα προσδώσουν κατεύθυνση στις αγορές.

Έντονες διακυμάνσεις καταγράφει ιδιαίτερα ο γερμανικός δείκτης, ο οποίος αφού εξανέμισε κέρδη μέχρι και 1,5%, άρχισε να καταγράφει πτωτική πορεία, για να επιστρέψει ξανά σε θετικό έδαφος.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι οι διακυμάνσεις αυτές οφείλονται στην έλλειψη σημαντικών ειδήσεων που θα προσδώσουν κατεύθυνση στην αγορά. Μάλιστα, η ανακοίνωση της υποχώρησης των καταναλωτικών δαπανών στη Γαλλία τον Αύγουστο, έχει ήδη αρχίσει να πιέζει τη γαλλική αγορά.

Η Societe Generale καταγράφει απώλειες 4,6%, ενώ και η BNP Paribas σημειώνει πτώση 2,9%. Αρνητικά κινείται και η BT Group κατά 5,4%, αυξάνοντας το ποσοστό των απωλειών της από την έναρξη του έτους στο 36%, ύστερα από την υποβάθμιση που δέχτηκε από την Credit Suisse First Boston.

Πτωτικά κινούνται και αμερικανικές εταιρίες στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η Xerox Corp ανακοίνωσε ότι αμερικανικό δικαστήριο διεξάγει ελέγχους στα λογιστικά της βιβλία. Η μετοχή της εταιρίας καταγράφει πτώση 7,8%.

Απώλειες 5,2% σημειώνει και η Palm, καθώς ανακοίνωσε ότι έχει καταγράψει απώλειες σε έξι από τα επτά τελευταία τρίμηνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v