Παραμένει θετικό το κλίμα στις ευρωαγορές

Ανοδικά ξεκίνησαν οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες των ευρωαγορών, καθώς το θετικό κλίμα τόσο από την καλή τους χθεσινή πορεία, όσο και από το rebound της Wall, βοηθά στην επανατοποθέτηση επενδυτικών σχημάτων. Το μόνο ”σύννεφο” σύμφωνα με τους αναλυτές ο γαλλικός δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης που αναμένεται να έχει σημειώσει ”χαμηλό” εξαμήνου για το μήνα Σεπτέμβριο.

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία στις ευρωαγορές, μετά το καλό χθεσινό κλίμα, με μόνα τα blue chips στο Λονδίνο να ξεκινούν υποτονικά, ωστόσο σε θετικό έδαφος. Τα βλέμματα των αναλυτών στρέφονται στο γαλλικό δείκτη κατασκευαστικής εμπιστοσύνης.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο γερμανικός DAX κερδίζει 1,21% και ο γαλλικός CAC 40 ακολουθεί σημειώνοντας άνοδο 2,06%, ενώ και ο FTSE 100, παρά τις επιφυλάξεις για αρνητική πορεία των blue chips κερδίζει 1,05%.

Αισιόδοξοι είναι οι αναλυτές όσον αφορά και στη σημερινή πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς τονίζουν ότι το χθεσινό θετικό κλίμα ενδέχεται να συνεχιστεί και σήμερα, με αιχμή την καλή πορεία μετοχών όπως οι ASML Holding, Amvescap και General Electric, οι οποίες διατύπωσαν θετικές προβλέψεις για τα μεγέθη τους.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, ανοδικά αναμένεται να κινηθούν οι κλάδοι τεχνολογίας και ημιαγωγών, καθώς οι εταιρίες βλέπουν τη ζήτηση να αυξάνεται στο γ’ τρίμηνο. Η μετοχή της Vivendi, μετά την ανακοίνωση από πλευράς της ηγεσίας της ότι σχεδιάζει πώληση μεριδίων της σε άλλες εταιρίες προκειμένου να μειώσει το χρέος της, αναμένεται να κινηθεί ικανοποιητικά.

Ανοδικά, αναμένονται επίσης μετοχές όπως οι Royal Philips Electronics, Invensys και Bongrain, ενώ οι αναλυτές επιφυλακτικοί είναι μόνον στο κατά πόσο η ανακοίνωση του γαλλικού δείκτη κατασκευαστικής εμπιστοσύνης –που αναμένεται να έχει υποχωρήσει το Σεπτέμβριο σε χαμηλό εξαμήνου- θα επηρεάσει τους δείκτες των κυριότερων χρηματιστηρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v