Με θετικό πρόσημο η Ευρώπη

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι ευρωαγορές αντλώντας ουσιαστικά δυνάμεις από την καλή πορεία της Wall, αλλά και από τα λίγα θετικά εταιρικά νέα. Τεχνική η ανάκαμψη στο Παρίσι, εισαγόμενη από τις ΗΠΑ στο Λονδίνο.

”Θετικό διάλειμμα” σε μια σειρά αρνητικών συνεδριάσεων αποτέλεσε η σημερινή ημέρα για τις ευρωαγορές, με τα χρηματιστήρια να κινούνται στο ”πράσινο”, κυρίως λόγω της ανόδου στη Wall Street, αλλά και από λίγα εταιρικά νέα.

Στο Λονδίνο η άνοδος χαρακτηρίστηκε από τους αναλυτές ”εισαγόμενη εκ των ΗΠΑ”, ενώ η αναβάθμιση της AstraZeneca από την Morgan Stanley ενίσχυσε σημαντικά τις φαρμακευτικές εταιρίες. Κέρδη επίσης σημείωσαν και οι πετρελαϊκοί τίτλοι.

Στο Παρίσι, η άνοδος που σημείωσε ο CAC 40 θεωρήθηκε τεχνική. Στους κερδισμένους της συνεδρίασης περιλαμβάνεται η Vivendi Environnement και η Alcatel, ενώ απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των αμυντικών και αεροπορικών εταριών.

Στη Γερμανία η διαμόρφωση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στο 88,2 φαίνεται να ικανοποίησε τους επενδυτές, ενώ η άνοδος των τεχνολογικών και ασφαλιστικών κλάδων ενισχύουν το δείκτη DAX.

Στις 3.696 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το χρηματιστήριο του Λονδίνου, με το δείκτη FTSE 100 να καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,68%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη ύψους 1,55%, διαμορφούμενος στις 2.785 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,11%, διαμορφούμενος στις 2.876 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v