Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές λόγω Nokia - Peugeot

Θετική ώθηση δίνουν στις ευρωαγορές εταιρικά νέα από τη Nokia και την Peugeot, που εμφανίζονται θετικές για το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ την εικόνα συμπληρώνει η ευφορία από τη χθεσινή άνοδο της Wall Street. Σημαντικά κέρδη για τον CAC, που δεν δείχνει να επηρεάζεται από την πτώση του επιχειρηματικού κλίματος.

Θετικά ωθούν τις ευρωπαϊκές αγορές εταιρικές ειδήσεις, αλλά και το θετικό κλίμα που ”κληρονόμησε” η σημαντική, χθεσινή άνοδος της Wall Street.

Η μετοχή της Nokia κερδίζει 6,7% μετά την ανακοίνωση της εταιρίας, στην οποία αναφέρεται ότι η ανάπτυξη αναμένεται βελτιωμένη κατά το 2003, Ανοδικά κινείται και η μετοχή της Peugeot, μετά τις προβλέψεις της εταιρίας, περί επέκτασης των δραστηριοτήτων της στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Αντίθετα, πτωτική κίνηση ακολουθούν οι μετοχές της εταιρίας Gucci, η οποία εξέφρασε επιφυλάξεις για τα αποτελέσματά της του έτους μετά την κάμψη κατά 55% που εμφάνισαν οι πωλήσεις της στο β΄ τρίμηνο.

Στο +3,02% και τις 3.808 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100, ενώ κέρδη της τάξης του 3,19% σημειώνει ο CAC 40, ο οποίος συναντά το επίπεδο των 2.874 μονάδων, χωρίς να επηρεάζεται σημαντικά από την υποχώρηση του επιχειρηματικού κλίματος σε χαμηλό εξαμήνου το Σεπτέμβριο. Ανοδικά 1,53% κινείται και ο γερμανικός DAX, στις 3.007 μονάδες.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο εξάλλου, κατά 7% αυξήθηκε τον Αύγουστο η προσφορά χρήματος στην ευρωζώνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v