Το σχέδιο ”αντεπίθεσης” της Vivendi

Την αντεπίθεση της Vivendi ετοιμάζει ο νέος της επικεφαλής J.M. Fourtou, σχεδιάζοντας την άντληση 12 δισ. ευρώ τους επόμενους 18 μήνες, αλλά και την εξαγορά του μεριδίου της British Telecom στην Cegetel, έναντι 3 δισ. ευρώ. Ακόμη, ο Fourtou επιβεβαίωσε την πώληση της Telepiu στη News Corp, έναντι 850 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο ”αντεπίθεσης” της Vivendi
Την προσπάθειά του να συγκεντρώσει 12 δις. ευρώ τους επόμενους 18 μήνες ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος της Vivendi, J. M. Fourtou, ο οποίος πρόσφατα διαδέχτηκε τον εκδιωχθέντα J.M. Messier.

Ο κ. Fourtou τόνισε ότι η προηγούμενη διοίκηση έφερε την εταιρία στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης, ενώ εισηγήθηκε να μην δοθεί κανένα απολύτως χρηματικό ποσό στον Messier.

Ακόμη, επιβεβαίωσε την πώληση της Telepiu στην News corp, έναντι 850 εκατ. ευρώ, ενώ στα άμεσα πλάνα του είναι η συγκέντρωση 3 δις. ευρώ, ώστε να αποκτηθεί το μερίδιο της British Telecom στην Cegetel.

Κάτι τέτοιο, θα δώσει στη Vivendi, που τώρα κατέχει το 44% της εταιρίας να συνυπολογίσει τους κερδοφόρους ισολογισμούς της Cegetel στους δικούς της. Οι ανακοινώσεις Fourtou έγιναν δεκτές με επιφύλαξη από τους επενδυτές και τους μετόχους της εταιρίας.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v