Η ατζέντα της παγκόσμιας διάσκεψης για οικονομία

Ο κίνδυνος στασιμότητας των μεγάλων οικονομιών, τα επισφαλή δάνεια ιαπωνικών τραπεζών, η πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μείωση της ζήτησης, αλλά και η επιβράδυνση στους παγκόσμιους ρυθμούς ανάπτυξης αναμένεται να συζητηθούν το Σαββατοκύριακο στη διάσκεψη του G7, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον.

Η ατζέντα της παγκόσμιας διάσκεψης για οικονομία


Προκαταρκτικές της διάσκεψης του Σαββατοκύριακου συνομιλίες θα έχουν σήμερα οι υπουργοί οικονομικών των 7 πλουσιότερων κρατών, δύο μόλις ημέρες αφού το ΔΝΤ περιέκοψε τις προβλέψεις του για τους ρυθμούς ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας για το 2003 (στο 3,7% από 4%), διείδε πτώση των μετοχικών τίτλων και προειδοποίησε για αύξηση των τιμών του πετρελαίου από έναν ενδεχόμενο πόλεμο στο Ιράκ.

Ο υπουργός οικονομικών της Βρετανίας, Brown είπε, ότι οι 12 χώρες του ευρώ θα πρέπει να προωθήσουν αλλαγές, ώστε η οικονομία της Ευρώπης να γίνει ανταγωνιστική και ότι προτίθεται να θέσει το θέμα αυτό ενώπιον των αρμόδιων υπουργών, των οποίων άλλωστε θα προεδρεύει ο Ν. Χριστοδουλάκης.

Αναμένεται επίσης να συζητηθεί, η δυσμενής κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα επισφαλή δάνεια των ιαπωνικών τραπεζών, η πτώση της ζήτησης παγκοσμίως, αλλά και το επικίνδυνο πλησίασμα προς τη στασιμότητα, μεγάλων οικονομιών, όπως αυτή της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v