Κερδισμένο το Λονδίνο, πτώση σε DAX και CAC

Mε αντίθετα πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι ευρωαγορές με τα θετικά μακροοικονομικά νέα (ΑΕΠ Βρετανίας, ΗΠΑ) να λειτουργούν ως κυματοθραύστες στις αρνητικές εταιρικές ειδήσεις εκ των ΗΠΑ, που έπληξαν όμως και τις ευρωαγορές.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία ήταν αυτά που καθόρισαν τη διαμόρφωση των δεικτών στην Ευρώπη, με το Λονδίνο να αποδεικνύεται μοναδικό κερδισμένο της συνεδρίασης, καθώς Φρανκφούρτη και Παρίσι κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος.

Η αρνητική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Philip Morris για τα κέρδη της, οδήγησε σε απώλειες τις μετοχές των British American Tobacco κατά 3,5%, καθώς και τους τίτλους της Imperial Tobacco (4,5%) και Gallaher (-3,4%).

Ο FTSE 100 έκλεισε στις 3907,2 μονάδες με κέρδη 1,47%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε περί το 0,37% στις 2950,52 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώνεται στις 2959,70 μονάδες, με πτώση περί το 2%.

Επιπρόσθετα, η ανακοίνωση νέων απολύσεων 11.000 εργαζομένων από την SBC Communications, οδήγησε σε πτώση 5,7% τις μετοχές της Alcatel, ενώ και η Ericsson υποχώρησε περί το 3,4%.

Αντίθετα, σημαντικά κέρδη κατά 7,1% κατέγραψαν οι μετοχές της γερμανικής MobilCom, καθώς ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απολύσει περίπου το μισό ποσοστό των εργαζομένων της παγώνοντας παράλληλα τις λειτουργίες 3G, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος.

Ανοδικά κινήθηκαν οι πετρελαϊκές εταιρίες, με την BP να κερδίζει 1% και την TotalFina να σημειώνει άνοδο 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v