Πτωτικά έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωαγορές με τις τεχνολογικές και τραπεζικές μετοχές να οδηγούν τις απώλειες, ύστερα από τις αρνητικές ανακοινώσεις των, AMD, Bank of NY και Goldman Sachs, ενώ η άνοδος των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ επέτειναν την πτώση.

Με τις αρκούδες να τους ”συντροφεύουν” ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι ευρωαγορές, κυρίως λόγω των αρνητικών ανακοινώσεων από Goldman Sachs, AMD, Bank of NY, αλλά και των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, ελλείψει σημαντικών εταιρικών νέων από την Ευρώπη.

Στο Λονδίνο, αρνητικά ”βάρυναν” για τους επενδυτές τα μακροοικονομικά στοιχεία εκ των ΗΠΑ, ενώ σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι ασφαλιστικές αλλά και οι τεχνολογικές εταιρίες, εμφανώς επηρεασμένες από τις εκτιμήσεις της AMD για την πορεία των πωλήσεών της.

Στο Παρίσι οι όποιες ελπίδες ανόδου της αγοράς εξανεμίσθηκαν μετά την ανακοίνωση των μακροοικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ, ενώ πολλοί αναλυτές της αγοράς αποδίδουν την πτώση και στην ρευστοποίηση κερδών από προηγούμενες συνεδριάσεις.

Στη Γερμανία με απώλειες υποδέχθηκαν την εθνική εορτή τους οι επενδυτές, με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες ύστερα από την ανακοίνωση της Goldman Sachs πως οι τράπεζες θα αναγκαστούν να αναλάβουν μεγαλύτερες επισφάλειες.

Στις 3.880 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100 καταγράφοντας ζημίες ύψους 0,64%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 2,71%,στις 2.861 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 3,09 %, διαμορφούμενος στις 2.831 μονάδες, ενώ η μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή διακύμανση του δείκτη άγγιξε το 4,2% περίπου.

Aπώλειες καταγράφουν οι μετοχές της Allianz (7,5%), της Μunich Re (3,3%), ενώ με κέρδη κινούνται αυτή την ώρα η Bayer (0,9%), αλλά και η Altana (1,9%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v