Στο κόκκινο ξανά η Ευρώπη (update)

Σε αρνητικό έδαφος ξεκίνησαν οι ευρωαγορές τη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τον DAX που άνοιξε με μία ώρα καθυστέρηση λόγω εθνικής εορτής στη Γερμανία να ακολουθεί το αρνητικό κλίμα, διασκεδάζοντας τους φόβους των αναλυτών ότι η αντίδραση ολοκληρώθηκε. Τις αγορές παρασύρουν αρνητικά οι κλάδοι ημιαγωγών και πετρελαίου.

Στο κόκκινο άνοιξαν οι ευρωαγορές -κλίμα που ακολούθησε και ο DAX στην κατά μία ώρα μετά έναρξή του, λόγω της εθνικής εορτής της Γερμανίας για την επέτειο της Επανένωσης- διασκεδάζοντας τους φόβους των αναλυτών ότι η ανοδική αντίδραση έφτασε στο τέλος της.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 2,05%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 χάνει 1,02%. Ο DAX μία ώρα μετά την έναρξη υποχωρεί επίσης κατά 2,57%.

Λιγότερο αισιόδοξοι σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις της εβδομάδας, εμφανίζονται, άλλωστε, οι αναλυτές τονίζοντας ότι η τεχνική αντίδραση των αγορών είναι πιθανό να μην έχει συνέχεια σήμερα, ύστερα και από τη χθεσινή υποχώρηση της Wall, αλλά και του Nikkei κάτω από τις 9.000 μονάδες σήμερα.

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι οι κλάδοι ημιαγωγών και τεχνολογίας που πρωτοστάτησαν στην ανοδική αντίδραση των τριών προηγούμενων ημερών, ενδέχεται σήμερα να γυρίσουν ξανά στο κόκκινο. Αφορμή για ενδεχόμενη πτώση μετοχών όπως οι STMicroelectronics, Royal Philips Electronics, είναι η ανακοίνωση εκ μέρους της αμερικανικής Advanced Micro Devices ότι παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, δεν θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους των πωλήσεων το γ’ τρίμηνο.

Πτωτικά σήμερα αναμένεται να κινηθούν και οι πετρελαϊκές μετοχές με αιχμή τις Royal Dutch Petroleum και Shell, καθώς η τιμή του αργού πετρελαίου κατέγραψε χθες την υψηλότερη ενδοσυνεδριακή υποχώρησή της τάξεως του 1%, γεγονός που είχε ξανασυμβεί στις 17 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v