Χαμόγελα και σήμερα στην Ευρώπη

Οι τραπεζικές και τεχνολογικές μετοχές πρωταγωνίστησαν στο σημερινό ανοδικό ράλι της Ευρώπης, ενώ στο Λονδίνο η φημολογία για μείωση των επιτοκίων από τη FED, το Νοέμβριο, συνέτεινε στο θετικό κλίμα. Τεχνική η ανάκαμψη στο Παρίσι.

Με χαμόγελα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι ευρωαγορές με τις τεχνολογικές και τραπεζικές μετοχές να οδηγούν την κούρσα, ενώ αναλυτές της αγοράς θεώρησαν την άνοδο τεχνική.

Στο Λονδίνο η άνοδος των τεχνολογικών μετοχών λόγω των θετικών ανακοινώσεων της Dell για το γ΄ τρίμηνο ώθησε τους τίτλους του κλάδου υψηλότερα, ενώ σημαντικά κέρδη αποκόμισαν και οι τραπεζικές μετοχές.

Στα κέρδη συνέβαλε επίσης η έντονη φημολογία πως η FED προτίθεται να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων στην επόμενη συνάντησή της (Νοέμβριο).

Στο Παρίσι η άνοδος χαρακτηρίστηκε από τους αναλυτές τεχνική, αφού οι επενδυτές υιοθετούν κατά βάση επιφυλακτική στάση.

Στους κερδισμένους της συνεδρίασης κατατάσσονται οι τηλεπικοινωνιακές εταιρίες και κυρίως η France Telecom, ενώ οι τραπεζικές και οι τεχνολογικές μετοχές ανέκαμψαν προς το τέλος της συνεδρίασης.

Τεχνική χαρακτηρίζεται και η άνοδος στη Γερμανία, ενώ αναλυτές της γερμανικής αγοράς υποστηρίζουν πως το θετικό πρόσημο οφείλεται στην κάλυψη των short θέσεων από τους επενδυτές.

Στις 3.905 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 2,84%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 3,97%, διαμορφούμενος στις 2.940 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποδέχεται με κέρδη 2,58% την αυριανή Εθνική εορτή της Γερμανίας για τη συνένωση, διαμορφούμενος στις 2.939 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v