Δεν μπορούν να ανακάμψουν οι ευρωαγορές

Ακόμη ένα πτωτικό άνοιγμα για τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που δείχνουν αδύναμα να ξεφύγουν από το πτωτικό κανάλι του τελευταίου μήνα. Τράπεζες και χρηματοοικονομικός κλάδος οδηγούν τις απώλειες στο άνοιγμα της Δευτέρας.

Σε αρνητικό έδαφος άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που δείχνουν αδύναμα να αντιδράσουν από το πτωτικό κανάλι επηρεαζόμενα κυρίως από την αρνητική πορεία του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο DAX υποχωρεί κατά 0,62% και ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,23%, ενώ και ο FTSE 100 ξεκίνησε στο ”κόκκινο”, με πτώση 1,12%.

Το χαμηλό πενταετίας το οποίο προσέγγισε ο Dow στο κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας, αλλά και το γενικά υποτονικό κλίμα των ίδιων των ευρωαγορών, κυριαρχεί στην επενδυτική ψυχολογία και στο ξεκίνημα της Δευτέρας.

Ύστερα μάλιστα και από δημοσίευμα των Financial Times, ότι ο κλάδος των εταιριών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αναμένεται να καταγράψει ζημίες ύψους 130 δισ. δολαρίων –λόγω δανείων- το 2002, οι μετοχές των εταιριών αυτών π.χ. των Goldman Sachs ή Credit Suisse αναμένεται να ακολουθήσουν έντονα πτωτική πορεία.

Πτωτική πορεία αναμένεται να ακολουθήσουν επίσης οι μετοχές κινητής όπως οι Nokia, Ericsson και Alcatel, συνεχίζοντας την τάση της Παρασκευής, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δίνουν οι αναλυτές στον δείκτη παραγγελιών χονδρικής στη Γερμανία, που ενδέχεται να έχει υποχωρήσει κατά 0,5% τον Αύγουστο και κατά 1,1% σε ετήσιο επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v