Μαζεύονται οι ευρωαγορές, θετικά μηνύματα για Wall

Συρρικνώνονται τα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX να έχει γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο, καθώς η διατήρηση της ανεργίας σε υψηλό 3 ετών, αλλά και τραπεζικά νέα, δημιουργούν νευρικότητα στην αγορά. Θετικές τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν στη Wall Street, ύστερα και από την καθησυχαστική ομιλία του προέδρου Μπους για το Ιράκ.

Περιορίζουν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα και από την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στη Γερμανία, τα οποία φαίνεται ότι υπερισχύουν έναντι των θετικών εταιρικών ειδήσεων. Ανοδικά αναμένεται να ξεκινήσει η Wall Street, ύστερα και από τα καθησυχαστικά σχόλια του προέδρου Μπους για την ένταση με το Ιράκ.

Κύριο χαρακτηριστικό είναι η ανάκαμψη του τραπεζικού κλάδου, πλην των γερμανικών αντιπροσώπων, με την Abbey National, τη δεύτερη μεγαλύτερη βρετανική τράπεζα, να κερδίζει περί το 4,5%, ύστερα από την απόρριψη της πρότασης συγχώνευσης από την Bank of Ireland.

Πτώση κατά 1,72% καταγράφουν οι μετοχές της Commerzbank, καθώς ο CEO της εταιρίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, δήλωσε πως ίσως χρειαστεί να προχωρήσει σε διαγραφή της αξίας συμμετοχών εάν οι αποτιμήσεις τους, προκαλέσουν μόνιμες ζημίες στο χαρτοφυλάκιό της.

Απώλειες κοντά στο 7% καταγράφει και η μετοχή της Deutsche Bank, ενώ η HVB σημειώνει πτώση περί το 1,7%.

Η γαλλική BNP Paribas σημειώνει άνοδο κατά 3,5%, σε σχέση με τις απώλειες της τάξης του 31% στη διάρκεια του περασμένου μήνα, ενώ κέρδη κατά 3,6% καταγράφει και η ελβετική UBS.

Εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 39% καταγράφουν οι μετοχές της άγγλο-ολλανδικής εταιρίας υπηρεσιών υπολογιστών CMG, καθώς η βρετανική ανταγωνιστική της Logica ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες εξαγοράς της.

Από την πιθανότητα συγχώνευσης στον κλάδο πήραν ”φωτιά” και οι υπόλοιπες μετοχές, με την Cap Gemini να κερδίζει περί το 4% και την Getronics να σημειώνει άνοδο κατά 11%.

Άνοδο κατά 6% καταγράφουν και οι μετοχές της Marks & Spencer, καθώς η μεγαλύτερη εταιρία πωλήσεων λιανικής ανακοίνωσε υψηλές πωλήσεις για το δεύτερο τρίμηνο.

Ουσιαστικά κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές των ασφαλειών, με την Aegon να κερδίζει 5,8% και τη Munich Re να σημειώνει άνοδο 2,7%. Υψηλότερα κατά 3,4% κινούνται και οι τίτλοι της Allianz.

Αντίθετα, απώλειες κοντά στο 9% καταγράφουν οι μετοχές της γαλλικής εταιρίας ηλεκτρονικών Thomson Multimedia, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου υποχώρησαν κατά 2,1%, καθώς και ότι τα αποτελέσματά της αναμένεται να επηρεαστούν από τον αποκλεισμό των λιμανιών στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v