Διακυμάσεις σε αρνητικό φόντο για τις ευρωαγορές

Με σημαντικές διακυμάνσεις, αλλά σε αρνητικό έδαφος, κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σταθερά πιεζόμενα από τον τραπεζικό τομέα. Θετική επίδραση είχε η πτώση της βρετανικής βιομηχανικής παραγωγής στο δείκτη FTSE, καθώς εκτιμάται ότι έφερε πλησιέστερα τη μείωση επιτοκίων, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η βραδινή ομιλία Μπους. Αρνητικές οι ενδείξεις για το άνοιγμα της Wall.

Ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις καταγράφουν οι κυριότερες ευρωαγορές, παραμένοντας ωστόσο σε αρνητικό έδαφος, γεγονός που προκαλείται από τις ανησυχίες για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αλλά και από την πτώση των τραπεζικών μετοχών.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η βραδινή ομιλία Μπους, όπου αναμένεται να υπογραμμίσει τα ”στενά περιθώρια” για τον Σαντάμ Χουσεΐν, ενώ αρνητικά είναι τα futures στη Wall Street.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κινείται στο -1,13%

και τις 3.770 μονάδες, με το ηθικό των επενδυτών να τονώνεται μετά το ξεκίνημα, εν μέρει λόγω της ανακοίνωσης της βιομηχανικής παραγωγής σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα για τον Αύγουστο- γεγονός που εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε μείωση επιτοκίων.

Εξάλλου, ενίσχυση στον δοκιμαζόμενο τραπεζικό κλάδο παρέχει η Abbey National, η οποία συγκεντρώνει αγοραστικό ενδιαφέρον, μετά την είδηση ότι η Bank of Ireland έχει υποβάλλει πρόταση εξαγοράς της.

Με απώλειες της τάξης του 0,82% κινείται ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο του Παρισιού, στο επίπεδο των 2.743 μονάδων. Το γαλλικό χρηματιστήριο περιορίζει τις απώλειες του ανοίγματος με τις τράπεζες να εξακολουθούν να δίνουν τον αρνητικό τόνο. ”Οι γαλλικές τράπεζες είχαν για κάποιο χρονικό διάστημα καλύτερες επιδόσεις από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές. Αυτό θα το πληρώσουν”, λέει χαρακτηριστικά γάλλος αναλυτής”.

Στο -1,17% και τις 2.682 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης DAX, Με τα νέα από τις βιομηχανικές παραγγελίες του Αυγούστου να εξαλείφουν τις μεγαλύτερες του 3% απώλειες που εμφανίζονταν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης.

”Ωστόσο”, παρατηρούν αναλυτές, ”το γενικότερο κλίμα των εξελίξεων στο Ιράκ και της μεγάλης πτώσης των αμερικανικών δεικτών, δεν επιτρέπει στους επενδυτές να αισιοδοξούν και αυτό φαίνεται”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v