Αγγλία: Πτωτικά η βιομηχανική παραγωγή Αυγούστου

Πτωτικά κατά 0,3% διαμορφώθηκε η βιομηχανική παραγωγή στη Βρετανία τον Αύγουστο, έναντι του Ιουλίου, ενώ σε σχέση με τον περσινό Αύγουστο, η μείωση φτάνει το 3,5%. Θετικά τα νέα από τις γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες του Αυγούστου, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 1,7%.

Αγγλία: Πτωτικά η βιομηχανική παραγωγή Αυγούστου
Πτώση κατά 0,3% εμφάνισε η βιομηχανική παραγωγή του Ηνωμένου Βασιλείου τον Αύγουστο (εκτιμήσεις για +0,8%), σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο χρονικό διάστημα, το ποσοστό μειώθηκε κατά 3,5%.

Για τον ίδιο μήνα, αμετάβλητη παρέμεινε, έναντι του Ιουλίου η μεταποιητική παραγωγή, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα σημειωθεί κάμψη. Πτωτική ήταν όμως η επίδοση της βιομηχανικής παραγωγής και στο τρίμηνο που τελείωσε τον Ιούλιο, αφού κατέγραψε κάμψη 4,2% σε ετήσια βάση, ενώ ήταν χαμηλότερη κατά 1,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Αντίθετα, θετικά ήταν τα νέα από τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, οι οποίες τον Αύγουστο κατέγραψαν αύξηση κατά 1,7%, έναντι του Ιουλίου, σημειώνοντας έτσι το πρώτο θετικό πρόσημο σε σύνολο τριών μηνών. Να σημειωθεί, ότι οι αναλυτές εκτιμούσαν πως το ποσοστό θα διαμορφωθεί στο –0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v