Αντίθετες πορείες για ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι ευρωαγορές, αφού το Παρίσι πιέστηκε από την πτώση των τραπεζικών μετοχών, ενώ ο ίδιος κλάδος στο Λονδίνο ”κράτησε τα προσχήματα” σώζοντας τις καταστάσεις. Πτωτικά κινείται για άλλη μια συνεδρίαση η Φρανκφούρτη.

Mε αντίθετα πρόσημα έκλεισαν οι μεγάλες ευρωαγορές με το Παρίσι να υποχωρεί κυρίως λόγω της πίεσης που δέχθηκαν οι τραπεζικοί τίτλοι, στη Γερμανία να πιέζονται οι τραπεζικές αλλά και οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ το Λονδίνο κράτησε τις αποστάσεις του, καταγράφοντας (μικρά) κέρδη.

Στο Λονδίνο η νευρικότητα και οι συνεχείς εναλλαγές πρόσημων έδωσαν τη θέση τους σε κέρδη για τον FTSE 100, αφού η άνοδος που κατέγραψαν οι τραπεζικές και φαρμακευτικές μετοχές αντιστάθμισε το αρνητικό ”άνοιγμα” της Wall.

Στο Παρίσι το εύθραυστο διεθνές κλίμα επηρέασε αρνητικά για άλλη μια συνεδρίαση τις μετοχές, με τις τεχνολογικές εταιρίες να καταγράφουν μικρά κέρδη, ενώ οι τραπεζικοί τίτλοι κινήθηκαν αρνητικά. Απώλειες σημείωσαν επίσης οι μετοχές των αυτοκινητοβιοηχανιών, εμφανώς αρνητικά επηρεασμένες από τις πιέσεις που καταγράφει ο αντίστοιχος κλάδος στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού.

Στη Γερμανία δεν ”ίδρωσε το αυτί των επενδυτών” από την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών να σέρνουν το χορό των απωλειών και τις τράπεζες να ακολουθούν κατά πόδας.

Στις 3.742 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο FTSE 100, καταγράφοντας κέρδη ύψους 0,32%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 1,40%, στις 2.656 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει για άλλη μια συνεδρίαση απώλειες ύψους 1,30%%, στις 2.568 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v