Μικτό άνοιγμα στην Ευρώπη-Αδύναμος ακόμη ο DAX

Μικτό ήταν το άνοιγμα της Τετάρτης για τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς, ενώ Παρίσι και Λονδίνο επιδίδονται σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν το κλίμα τεχνικής αντίδρασης, ο DAX 30 συνεχίζει να πλήττεται από την αρνητική πορεία των τραπεζών.

Μικτά ξεκίνησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το πρωί της Τετάρτης με τον DAX να δείχνει αδύναμος να ακολουθήσει την τεχνική αντίδραση των υπόλοιπων ευρωαγορών, εξαιτίας της πτωτικής πορείας των τραπεζών.

Λίγο μετά το άνοιγμα και, ενώ ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 0,33%, ο CAC 40 στο Παρίσι κερδίζει 1,22% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο 0,56%.

Η τεχνική αντίδραση που ξεκίνησε χθες στις ευρωαγορές –παρά τις τελικές πιέσεις που δέχθηκε ο DAX- αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, τονίζουν οι τεχνικές αναλύσεις, επισημαίνοντας ότι είναι αρκετά τα εταιρικά νέα που θα μπορούσαν να διατηρήσουν τους δείκτες σε θετικό έδαφος.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του ο Ότμαρ Ίσινγκ, οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε πως οι γερμανικές τράπεζες πρέπει να επωφεληθούν από την πτώση των αγορών και να προχωρήσουν και επαναγορά ιδίων μετοχών.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται η περίπτωση της UBS, η οποία αποφάσισε να επαναγοράσει μετοχές της συνολικής αξίας 3 δισ. ελβετικών φράγκων (2 δισ. δολαρίων), είδηση που χθες εκτόξευσε τη μετοχή της τράπεζας κατά 4,4%.

Ανοδικά αναμένεται να κινηθούν και μετοχές εταιριών, όπως των Reuters Group, Ericsson και Six Continents, οι οποίες κατέγραψαν σημαντικά κέρδη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall.

Σε θετικό έδαφος αναμένεται να βρεθούν και εταιρίες του ευρύτερου τεχνολογικού κλάδου, όπως οι Royal Philips Electronics και Gamesa Corporacion Tecnologica, οι προβλέψεις για τις πωλήσεις των οποίων κατά το τρέχον τρίμηνο βαίνουν ανοδικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v