Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές

Θετικές εταιρικές ειδήσεις, καθώς και οι προσδοκίες ότι έχει ξεκινήσει η αντιστροφή του κλίματος στις ΗΠΑ, ωθούν σε εντυπωσιακά κέρδη τις ευρωπαϊκές αγορές. Τα θετικά αποτελέσματα της GE ωθούν υψηλότερα τα futures στη Νέα Υόρκη, ενώ πιέσεις αναμένονται από τα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής (εκτιμήσεις –1,1%) και PPI (+0,1%).

Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω αισιοδοξίας ύστερα από τη χθεσινή αντίστοιχη υψηλή άνοδο στη Wall Street, αλλά και από την ανακοίνωση θετικών εταιρικών ειδήσεων. Θετικά επιδρά ήδη στα futures η είδηση αύξησης των κερδών της GE, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής (εκτιμήσεις –1,1%) και PPI (+0,1%).

Χαρακτηριστικός είναι ο σχολιασμός αναλυτού, ο οποίος αναφέρει ότι οι τιμές είναι τόσο χαμηλές, που δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος λόγος για ένα ανοδικό ράλι.

Σημαντικά κέρδη κατά 11% καταγράφει ο τίτλος της Alcatel, ενώ και η ASML σημειώνει άνοδο κοντά στο 10%. Η τελευταία αποκόμισε το ήμισυ των πωλήσεών της από τις ΗΠΑ το προηγούμενο έτος, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Alcatel ανέρχεται στο ένα τέταρτο.

Κέρδη κατά 4% καταγράφει και ο τίτλος της Glaxo, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι η αμερικανική επιτροπή ελέγχου φαρμάκων, ενέκριναν το Avandament, κατά του διαβήτη.

Υψηλότερα κατά 7,6% κινούνται οι μετοχές της Allianz, ενώ και η Aegon κατέγραψε άνοδο 3,9%. Σημαντικά κέρδη κατά 5,9% καταγράφει και η μετοχή της KarstadtQuelle, καθώς ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της παρουσίασαν αύξηση στο τρίτο τρίμηνο.

Κατά 12 αυξάνονται και οι μετοχές της Lufthansa, εξαιτίας των θετικών εκτιμήσεων του CEO για τα κέρδη του εννεαμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v