Υπερατλαντικός αέρας στις ευρωαγορές

Υπερατλαντικός αέρας εξακολουθεί να φυσά στα πανιά των ευρωπαϊκών αγορών, παρά τη νευρικότητα στο άνοιγμα. Παρίσι και Λονδίνο συνεχίζουν τη δυναμική τους ανάκαμψη, ενώ ακολουθεί ασθμαίνοντας ο DAX.

Νευρικό το ξεκίνημα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τον DAX κυρίως να δείχνει αδυναμία να συνεχίσει τη χθεσινή ανοδική κίνηση.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο γερμανικός δείκτης υποχωρεί οριακά 0,04%, ενώ το Παρίσι καταγράφει κέρδη 1,14% και ο FTSE στο Λονδίνο κέρδη 0,77%.

Ανοδικά αναμένεται να κινηθούν κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά και την θετική ώθηση από τη Wall και συγκεκριμένα τη yahoo!.

Οι τεχνικές αναλύσεις επισημαίνουν ότι ”κλειδί” και για σήμερα αναμένεται να είναι η κίνηση του τραπεζικού κλάδου, καθώς πολλές είναι οι φωνές που έκαναν λόγο για σπασμωδική ανοδική αντίδραση χθες, λόγω της συντονισμένης προσπάθειας των τραπεζιτών.

Παράλληλα, ανοδικά αναμένεται να διαπραγματευτούν οι τίτλοι των Alcatel, Six Continents, αλλά και της ασφαλιστικής Zurich Financial Services, η οποία πωλεί μετοχές αξίας 2,5 δις. δολαρίων.

Κινητικότητα αναμένεται στον κλάδο τροφίμων με τη Nestle να εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει θετική πορεία, λόγω των αναθεωρημένων προς τα επάνω προβλέψεων για τα ετήσια μεγέθη της, ενώ πίεση αναμένεται στον τίτλο της Carrefour, οι πωλήσεις της οποίας υποχώρησαν κατά 1,5% το περασμένο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v