Ωθηση στις ευρωαγορές με ”αμερικανικό καύσιμο”

Στο πράσινο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι ευρωαγορές, αφού η αρχική νευρικότητα παραχώρησε τη θέση της στα κέρδη κυρίως λόγω της θετικής πορείας που διαγράφουν οι δείκτες στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού. Σε κάλυψη των short θέσεων οφείλεται κατά κύριο λόγο η άνοδος στη Γερμανία.

Ως εφαλτήριο λειτούργησε για τις ευρωπαϊκές αγορές η ανοδική πορεία των δεικτών της Wall, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση λειτούργησε και η άνοδος των τραπεζικών μετοχών.

Βραχύβια αποδείχθηκε η ενδοσυνεδριακή πτώση του Λονδίνου κυρίως λόγω των εταιρικών νέων, αφού οι επενδυτές επικέντρωσαν την προσοχή τους στην πορεία των βασικών δεικτών της Wall, αντλώντας ανάλογες δυνάμεις, ενώ η μη μεταβολή στο κόστος δανεισμού χρήματος είχε προεξοφληθεί, όπως σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς.

Θετικά επηρεάστηκε και το Παρίσι από την Wall, αφού μόλις 4 από τις 40 μετοχές κατέγραψαν πτώση, με τους επενδυτές να αποσύρουν κεφάλαια από τις ”αμυντικές” μετοχές ώστε να αγοράσουν τράπεζες και τεχνολογικούς τίτλους.

Στη Γερμανία κέρδη καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ η άνοδος αποδίδεται σε κάλυψη των short θέσεων, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς.

Στις 3.777 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100, καταγράφοντας κέρδη ύψους 0,93%%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 3,84%, στις 2.758 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX λίγες ώρες πριν το κλείσιμο καταγράφει κέρδη ύψους 3,26%, στις 2.682 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v