Νευρικότητα στην Ευρώπη

Νευρικότητα, που αποτυπώνεται στις συχνές εναλλαγές προσήμων, χαρακτηρίζει τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ εντονότερες είναι οι πιέσεις στο Λονδίνο, που χθες ακολούθησε αυτόνομη πορεία. Τα βλέμματα όλων είναι στα στραμμένα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, της οποίας η απόφαση για τα επιτόκια αναμένεται στις 14:45.

Η ανοδική πορεία των futures στην αγορά της Νέας Υόρκης ”μαγνήτισε” τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία κατόρθωσαν μέσα σε λίγα λεπτά να καταγράφουν υπολογίσιμα κέρδη, ωθούμενα και από την ανοδική πορεία των τραπεζών.

Απώλειες της τάξης του 2,1% καταγράφει η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρίας καλλυντικών L’Oreal, καθώς τα έσοδα του τρίτου τριμήνου παρέμειναν αμετάβλητα με πέρυσι.

Αρνητικές τάσεις καταγράφει και ο τίτλος της Roche, καθώς η πέμπτη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρία της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του εννεαμήνου ήταν χαμηλότερες των εκτιμήσεων

Αντίθετα, υψηλά κέρδη της τάξης του 13% ακολουθούν οι μετοχές της Groupe Chez Gerard, της βρετανικής ιδιοκτήτριας εταιρίας των εστιατορίων Livebait, καθώς ανακοίνωσε ότι δέχτηκε πρόταση εξαγοράς από την Paramount.

Κέρδη περί το 1,5% σημειώνει και ο τίτλος της Elior, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας catering της Γαλλίας, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του τριμήνου αυξήθηκαν κατά 12,5%.

Αντίστοιχα, άνοδο της τάξης του 4% καταγράφουν οι μετοχές της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης, της Deutsche Bank, ενώ ακολουθεί και η BNP Paribas με κέρδη 3,2%.

Αντίθετα, απώλειες περί το 5% καταγράφει η μετοχή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, καθώς η UBS Warburg υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της εταιρίας σε reduce από hold.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v