Αφομοιώνουν τα κέρδη οι ευρωαγορές (update)

Σε αρνητικό πρόσημο πέρασαν οι ευρωπαϊκές αγορές και ειδικότερα το Λονδίνο και το Παρίσι, που δεν είχαν... ολοκληρώσει την άνοδο της Παρασκευής. Αντίθετα, η Φρανκφούρτη, μετά το 7% της Παρασκευής αναζητεί τις νέες ισορροπίες εν μέσω ρευστοποιήσεων κερδών. Πίεση ασκείται στις αεροπορικές εταιρίες από την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο Μπαλί.

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησαν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές με Λονδίνο και Παρίσι να απολαμβάνουν τα οφέλη από τη σημαντική άνοδο, που κατέγραψε η Wall την Παρασκευή, αλλά και με τον DAX να κινείται πτωτικά, καθώς αρκετοί επενδυτές φαίνεται να προτιμούν τη ”σίγουρη” λύση της ρευστοποίησης.

Λίγο αργότερα και οι τρεις δείκτες βρέθηκαν στο κόκκινο, καθώς CAC και FTSE 100 έχασαν τα κέρδη του ανοίγματος, εν μέσω ανησυχίας για τη διάρκεια της ανοδικής κίνησης.

Αρνητική επιρροή ασκεί εξάλλου η βομβιστική επίθεση στο Μπαλί, που προκάλεσε το θάνατο σε 200 περίπου ανθρώπους, καθώς αναζωπυρώνονται οι φόβοι που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Ιδιαίτερη πίεση φαίνεται ότι πρόκειται να δεχτούν από τις εξελίξεις οι αεροπορικές εταιρίες, όπως η British Airways, αφού αναμένεται μείωση στις αεροπορικές μεταφορές, ενώ αντίθετα, κέρδη καταγράφει ο κλάδος των φαρμακοβιομηχανιών.

Κέρδη καταγράφουν οι φαρμακευτικές Schwarz Pharma AG και Astrazeneca, ενώ πτωτικά κινείται η μετοχή της Air France.

Ανοδικά άνοιξε η αγορά του Λονδίνου, με τον δείκτη FTSE 100 να καταγράφει απώλειες ύψους 0,36%, στις 3.939 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση κατά 0,49%, διαμορφούμενος στις 2.888 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, η αγορά διαμορφώνεται στο -2,46% και τις 2.849 μονάδες.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο με μικρές μεταβολές ανακοινώθηκαν οι δείκτες τιμών παραγωγού και στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού αυτός των τελικών προϊόντων δεν παρουσίασε μεταβολή το Σεπτέμβριο μηνιαία μεταβολή, ενώ σε επίπεδο έτους μειώθηκε κατά 0,5%, ενώ αυτός των α΄ υλών κινήθηκε με ρυθμό +0,1% σε σχέση με τον Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v